Osallistuminen, vaikuttaminen, aktiivinen kansalaisuus

Laulu ottaa kantaa

Työväenkulttuuri talteen ja eläväksi –musiikkihanke syntyi taiteilijoiden aloitteesta. Hanke tarjoaa päivitettyä tietoa työväenmusiikista alan harrastajille ja suurelle yleisölle työväenlaulu.fi -portaalin kautta. Hanke panostaa myös uusien yhteiskunnallisten laulujen luomiseen ja järjestää klubeja, joissa uudet laulut pääsevät estradille.

Muusikko, äänisuunnittelija Timo Tipi Tuovisen koordinoimana kisällilaulujen keräys on tallentanut jo kolmisen tuhatta kadoksissa ollutta kisällilaulua. Ne siirretään säilytettäviksi Työväen Arkistoon. Myös useita lauluntekijöitä on haastateltu. Keräys on tuonut esiin mm. Reino Helismaan Kulosaaren Kisällittärille sanoittamia lauluja. Myös Rajamäen poikien lauluja on koottu huomattava määrä. Ryhmän pohjalta perustettiin sittemmin legendaarinen Dallapé-orkesteri.

Työväen musiikkihankkeessa on mukana yksittäisiä musiikin ystäviä sekä taiteilijoita ja tutkijoita. Hankkeen taustayhteisöjä ovat useat työväenliikkeen yhteisöt kuten Työväen Sivistysliitto TSL, Kansan Sivistystyön Liitto KSL ja Työväen Arkisto. Hankkeen tilijärjestö on TSL.

Yhteystiedot: Työväenkulttuuri talteen ja eläväksi -hanke/TSL, velisisko@tsl.fi , www.tyovaenlaulu.fi

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje