Osallistuminen, vaikuttaminen, aktiivinen kansalaisuus

Osallistu ja vaikuta

Vapaaehtoiseksi

Ensi- ja turvakotien liitossa on monenlaista toimintaa. Haluatko olla mukana toimimassa turvallisen lapsuuden ja elämän puolesta? Vanhempi on väsynyt, sinä leikit lapsen kanssa, että hän voi hengähtää. Yhdistys tarvitsee apua varainhankintaan, sinä tulet mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan kampanjaa. Tulevaa äitiä pelottaa synnytys, sinä kuuntelet ja kuljet vierellä. Vanhemman pitää päästä asioille, sinä otat vauvan syliin ja hän nukahtaa siihen tyytyväisenä. Lapsi kaipaa miestä kaverikseen ja sinä tulet jakamaan arkeasi hänen kanssaan. Jos olet eron läpikäynyt isä tai äiti, voit tarjota vertaistukea Eroneuvoissa ja Neuvokahviloissa. Tällaisia asioita liiton 1600 vapaaehtoista tekevät. Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoisjoukkoon.

Retkeilemään

Työväen Retkeilyliiton retket ja tapahtumat ovat kaikille avoimia. Ne järjestetään vapaaehtoisvoimin, vetäjinä ovat kokeneet retkeilijät. Katso löytyykö sinulle ja perheellesi sopivia ”maaretkiä” (patikointia, vaellusta, pyöräilyä), vesistöretkiä tai perheretkiä.

Verkosta virtaa

Eläkkeensaajien Keskusliitolla on monenlaista toimintaa. Verkosta virtaa! -hankkeessa (2015-2017) opastetaan vertaisohjaajavoimin uusia ikäihmisiä sähköisten palveluiden käyttäjiksi. Vapaaehtoiset opastajat ovat saaneet perehdytyksen ja käyneet maksuttoman Verkosta virtaa!
-vertaisohjaajakouluksen. Perehdy toimintaan.

Mentorimummot ja -papat

Vapaaehtoistoiminta tukee tutkitusti psykososiaalista hyvinvointia ja osallisuutta. Miten vanhustyön vapaaehtoistoiminta voisi tukea maahanmuuttajan kotoutumista? Kuinka voisimme tukea eri kulttuuritaustoista tulevien ihmisten kohtaamista kielellisistä, kognitiivisista ja ehkä rakenteellisista esteistä huolimatta? Mitä työkaluja selkokieli voi tarjota kulttuurien dialogiin ja kotoperäiseen rauhantyöhön? Uusi Mentorimummot ja -papat -hanke (2017 -2019) on käynnistymässä. Ota selvää.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje