Ay-pedagogiikka - mitä se on?

10.06.2019 - Pipsa Härkönen, koulutussuunnittelija, sosiaalipsykologi YTM, TRO, AmO, työnohjaaja STOry

A niin kuin arvostava ja Y niin kuin yhteistyöhön ja yhdessä oppimiseen perustuva. Sitä on AY-pedagogiikka parhaimmillaan. Ay-pedagogiikka on oppijalähtöistä: oppijan oppimistarve, tavoitteet ja tilanne on lähtökohta. Kouluttajana olen niiden palveluksessa. Minun ei tule huseerata besserwisserinä tiedonjakajana ja olla ensisijaisesti itse esillä, vaan auttaa oppijoita esiin ja kukoistamaan.

>> Lue lisää

Tutustumassa maahanmuuttajia voimaannuttavaan ja työllistävään toimintaan Pohjois-Ruotsissa

27.05.2019 - hankepäällikkö ja koulutussuunnittelija Lilli Rasilainen & hankeviestintäassistentti Heli Katainen

Vietimme toukokuussa viikon Pohjois-Ruotsissa tutustuen Piteån ja Bodenin maahanmuuttajia voimaannuttaviin ja työllistäviin hyviin käytäntöihin ja menetelmiin. Jos uudelle tulijalle tarjotaan alkuvaiheen kotoutumiseen riittävä tuki, hän pääsee ripeämmin ja varmemmin polullaan eteenpäin. Silloin hänellä on paremmat valmiudet tulla osaksi uutta työyhteisöä ja yhteiskuntaa. 

>> Lue lisää

Terveisiä We are all workers -ETUI-kurssilta Ranskasta

18.04.2019 - Lilli Rasilainen, hankepäällikkö ja koulutussuunnittelija

Vietin helmikuussa kolme keväistä päivää European Trade Union Institute ETUI:n Trade unions and migrants’ integration We are all workers -kurssilla Pariisin kupeessa Courcellesissa. Kurssin tavoitteena oli keskustella ja jakaa ammattiliittojen hankekokemuksia ja ideoita kolmansien maiden kansalaisten kotoutumisen edistämiseksi.

>> Lue lisää

Kuka on kuvassa keskellä?

20.03.2019 - Raimo Oksanen, projektipäällikkö

Viimeisen vuoden aikana TSL:n kulttuurien välisessä mediaprojektissa Kuvassa keskellä ovat olleet pääasiassa maahanmuuttajataustaiset nuoret. Projekti on antanut nuorille mahdollisuuden avata omaa, perheidensä ja yhteisöjensä aitoa kokemusmaailmaa ja siten vaihtaa rooliansa mediaobjekteista aktiivisiksi tekijöiksi. Ilmaisumuotoina ovat olleet valokuva ja video.

>> Lue lisää

Työ sujuvaksi! – tunnistamalla oppimisen vaikeudet löydetään hukattuja resursseja

15.03.2019 - Mervi Ylitalo, hankekeskuksen päällikkö

Työn muutos asettaa uusia osaamisvaatimuksia työpaikoille. Uuden oppiminen voi innostaa monia, mutta miten selvitä jatkuvassa muutoksessa, jos on oppimisvaikeus?

>> Lue lisää