Kuka on kuvassa keskellä?

20.03.2019 - Raimo Oksanen, projektipäällikkö

Viimeisen vuoden aikana TSL:n kulttuurien välisessä mediaprojektissa Kuvassa keskellä ovat olleet pääasiassa maahanmuuttajataustaiset nuoret. Projekti on antanut nuorille mahdollisuuden avata omaa, perheidensä ja yhteisöjensä aitoa kokemusmaailmaa ja siten vaihtaa rooliansa mediaobjekteista aktiivisiksi tekijöiksi. Ilmaisumuotoina ovat olleet valokuva ja video.

>> Lue lisää

Työ sujuvaksi! – tunnistamalla oppimisen vaikeudet löydetään hukattuja resursseja

15.03.2019 - Mervi Ylitalo, hankekeskuksen päällikkö

Työn muutos asettaa uusia osaamisvaatimuksia työpaikoille. Uuden oppiminen voi innostaa monia, mutta miten selvitä jatkuvassa muutoksessa, jos on oppimisvaikeus?

>> Lue lisää

Sekaisin somesta -mediapäivät 2019

11.03.2019 - Inari Juntumaa, koulutuspäällikkö, apulaisrehtori, VTM

Yhteisissä osioissa käsitellään tarkoitushakuista vaikuttajaviestintää, nettihäirintää ja sen haltuunottoa, some-etuoikeuksia, omaa sometoimintaa mutta myös somesta taukojen pitämistä, somevaikuttamisen keinojen tukemista sekä tunteiden hallintaa ja käsittelyä – myös somessa.

>> Lue lisää

Uusi ammatillinen koulutus torjuu rakennetyöttömyyttä

05.03.2019 - Ilkka Vuorikuru, hankepäällikkö Ammattitaitoa yhdessä -hankkeessa

Jatkuvan oppimisen politiikka on tullut jäädäkseen, ja se pitää sisällään myös tulevien reformien idut. Nyt tarvitaan vakavasti otettavia avauksia elinkeinoelämän, oppilaitosten, kolmannen sektorin ja julkisen vallan yhteistyölle sekä koulutus- että työllisyyspolitiikan saralla.

>> Lue lisää

Miksi maahanmuuttajanaisten työllisyysaste on kaikkein heikoin?

28.02.2019 - Hanna Takolander, hankepäällikkö Ote työhön -hankkeessa

Monet lapsen kanssa kotona olevat äidit eivät pääse työvoimapoliittisten kotouttamistoimenpiteiden piiriin. Tällä tavoin suomalaisen yhteiskunnan rakenteet siis sulkevat maahanmuuttajanaisia työelämän ulkopuolelle.

>> Lue lisää