Ammattitaitoa yhdessä -hanke auttaa työpaikoilla oppimista

Ammatillisen koulutuksen uudistaminen on ollut yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeista. Uudistuksen tavoitteena on lisätä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Huolta on herättänyt se, kuinka työpaikoilla kyetään vastaamaan tarpeisiin, joita mahdollisesti aiempaa suurempi opiskelijamäärä ja laajemmat työelämässä oppimisen jaksot synnyttävät.

Tähän tarpeeseen TSL:n hankekeskus vastaa yhteistyössä Työterveyslaitoksen, Kiipulan ammattiopiston sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n, Palvelualojen liitto PAMin ja Teollisuusliiton kanssa. Maaliskuussa 2018 käynnistyi ESR-hanke Ammattitaitoa yhdessä. 

Hankkeessa tehtävällä oppilaitosten ja työpaikkojen välisellä yhteistyöllä halutaan vahvistaa työnantajien, luottamushenkilöiden ja koko työyhteisön osaamista työelämässä oppimisen tukemisessa. Ammattiliitoilla ja työpaikkojen luottamushenkilöillä on tässä merkittävä rooli. He rakentavat alueellisten oppilaitosten kanssa dialogia, jotta erilaisissa kohtaamisissa työpaikalla onnistutaan ja opitaan.

Ammattitaitoa yhdessä -hankkeen yhteistyökumppanina toimivat valtakunnallisesti Parasta osaamista -verkostohankkeen oppilaitokset niin Itä-, Länsi-, Etelä- kuin Pohjois-Suomessa. SAK tukee hankkeen toteutusta. Hankkeen kesto on 1.3.2018–30.7.2020.

Hankkeen kotisivut:
www.ammattitaitoayhdessa.fi 

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Ilkka Vuorikuru Ilkka Vuorikuru hankepäällikkö 040 457 0734 ilkka.vuorikuru@tsl.fi