Valitse näytettävät kategoriat
Kirjautumista vaativat kategoriat

Materiaalit

15.04.2024

Vinkkiopas vapaan sivistystyön ohjaustoimintaan

Opas kokoaa yhteen Työväen Sivistysliiton asiantuntijoiden kokemuksia ja malleja ohjaustoiminnasta. Vinkkiopas antaa käytännön vinkkejä ryhmänohjaukseen, opinto- ja työuraohjaukseen sekä osaamisen tunnistamiseen ja sanoittamiseen.

Vinkki opas -teksti.

Materiaalit

12.03.2024

Kriittinen medialukutaito -materiaali

Kriittinen lukutaito on keskeinen perustaito. On hyvä suhtautua kriittisesti kaikkeen tietoon, tulipa se vastaan kahvipöydissä, perinteisessä tai sosiaalisessa mediassa tai muualla internetin syövereissä.

Tekoälyn luoma tietokonepelimäinen kuva, jossa hahmon edessä erilaisia tasoja, joissa erilaisia viestintävälineitä, ikoneja, robotteja ja erilaisia koodeja ja kaavoja.

Materiaalit

12.02.2023

Työväkeä, Sivistystä, Liikettä -historiateos

Työväen Sivistysliiton yli sadan vuoden mittaiselle taipaleelle mahtuu paljon kerrottavaa, niinpä myös tuosta taipaleesta kertova historiateos vaatii kaksi osaa. Työväkeä, Sivistystä, Liikettä – Satavuotias Työväen Sivistysliitto -teoksen on...

Työtä, Sivistystä, Liikettä – Satavuotias Työväen Sivistysliitto kirjan osat 1 ja 2 pöydällä.

Materiaalit

25.01.2023

Oppimisen ohjaaminen perustaitokurssilla -malli

Osaamisen ohjaksissa -perustaitokoulutukseen pohjautuvaan Oppimisen ohjaaminen -malliin on koottu aikuisopiskelijoiden oppimisen ohjaamiseen liittyviä tekoja, tavoitteita ja tunteita kuuden viikon koulutuksen aikana.

Kuvakaappaus malli oppimisen ohjaamisesta -materiaalista.

Yhteiskuntavaikuttaminen

04.05.2022

Pienen maan selviytymistarina -julkaisu

TSL:n julkaisema Pienen maan selviytymistarina -teos on Kimmo Kiljusen punnittu näkökulma Suomen turvallisuuspolitiikan reunaehtoihin ennen ja nyt.

Pienen maan selviytymistarina -teoksen kansikuva.

Yhteiskuntavaikuttaminen

07.02.2022

Suomi ja Nato -julkaisu

TSL:n julkaisema Suomi ja Nato -teos on Erkki Tuomiojan harkittu puheenvuoro ajankohtaiseen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun.

Erkki Tuomioja ja Suomi ja Nato -teoksen kansikuva.

Osaamisen tunnistaminen

30.11.2021

Koski-materiaalit

Koski-kursseihin liittyvät ohjeet, tiedot ja lomakkeet koottuna yhteen paikkaan koulutussuunnittelijoille ja kouluttajille.