Geneve-koulu / Genèveskolan

Pohjoismainen Geneve-koulu on tarkoitettu ammattiyhdistystoiminnassa aktiivisesti toimiville. Koulu järjestetään kolmessa jaksossa, joista pääjakso YK:n työjärjestö ILOn vuosittain kesäkuussa pidettävän työkokouksen yhteydessä.

Geneve-koulu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden opiskella pohjoismaisten kollegoiden kanssa työelämän kansainvälistymistä sekä hankkia tietoa ja uusia välineitä omaan työhön. Kouluun osallistuvalta edellytetään työelämän ja ay-liikkeen tuntemusta sekä kielitaitoa (ruotsi ja englanti). 

Osallistujien yhteinen kieli on skandinaaviska ja englanti. Skandinaaviska tarkoittaa sitä, että osallistujat ymmärtävät toisiaan ruotsin, norjan ja/tai tanskan kielellä puhumalla selkeästi. Englannin kielen taitoa vaaditaan myös, sillä Geneve-jaksolla suuri osa luennoista pidetään englannin kielellä ja ILOn kokouskieli on englanti.

Vuoden 2023 Geneve-koulun aikataulu

  • Valmistava tapaaminen Runö, Ruotsi 20.-23.4.2023
  • Verkossa toteutettava jakso (verkossa järjestettävä jakso sisältää ryhmätöitä)
  • Pääjakso Genevessä 1.-18.6.2023

Kurssin kokonaishinta, matkat ja majoitus

Kurssin kokonaishinta on 34 968 SEK (n. 3 500 €). Se sisältää kurssin sisällön, majoituksen Runössä (1 hh) sekä majoituksen Genevessä (jaettu 2 hh, sis. aamiaisen). Kurssilaisen maksettavaksi jäävät matkat sekä Runöön että Geneveen. Genevessä on hyvä varautua 50-60 CHF ruokakuluihin/päivä. Matkakulujen kattamiseksi kannattaa kääntyä lähettävän organisaation puoleen. 

Lisätietoja Geneve-koulun sihteeristön ylläpitämiltä verkkosivuilta: Geneve-koulun verkkosivut
Nordiska Folkhögskolan i Genève/ABF Sverige
nordiska.geneveskolan@abf.se, Tel: +46 (0)8 613 50 45

LisätietojaTSL:ssä

Riitta Sinimäki-Mikola
riitta.mikola@tsl.fi
puh. +358 40 845 1590
 

Miksi lähtisit pohjoismaiseen kouluun Genevessä?

Palkansaajilla eri Pohjoismaissa on paljon yhteistä. Yhteiskuntamallimme, kulttuurimme ja työelämämme ovat melko yhteneväisiä. Pohjoismaissa on varsin yhteneväinen käsitys hyvinvointivaltiosta. Näin siitäkin huolimatta, että kansallisia eroja malleista löytyy. Pohjoismailla on myös runsaasti annettavaa, kun keskustellaan hyvinvointimalleista. Saamme toisiltamme vaikutteita ja kehitämme yhdessä hyvinvointiamme. Siksi pohjoismainen yhteistyö on jatkossakin perusteltua ja kehittämisen arvoista.

Työjärjestö ILO on työelämän kehittämiseen ja yhteiskunnallisten olojen parantamiseen erikoistunut YK-järjestö. Sen keskeinen tehtävä on kansainvälisten työelämän normien luominen ja valvonta. ILO perustettiin vuonna 1919. YK:n erityisjärjestönä se on toiminut vuodesta 1946. Jäseniä on tällä hetkellä 185. Suomi on ollut jäsenenä vuodesta 1920 lähtien. 

Katso videot Geneve-koululaisten kokemuksista.

Lue lisää ILO:sta.