Laulu ottaa kantaa

Laulu  ottaa kantaa, Vol 1 -levyn kansikuva, jossa piirretyn linnun avoimesta nokasta tulvii nuotteja.

Laulu ottaa kantaa – Vol 1

Vuoden 2022 Laulu ottaa kantaa -studiotyöpajan biisit julkaistiin heinäkuun lopussa cd:nä, kasettina ja suoratoistojulkaisuna. Uuniture julkaisu on kuunneltavissa Spotifyssa ja iTunesissa.

Seela Brauer – Keep Calm and Drink Wine
Markus Liukkonen – Musta koira
Pekka Kela – Kovaa ajoa
Meip – Joko riittää
Panta – Mikan Pojan BMW
Sara Sumelahti ja Miika Kärnä – Sanat kauneimmat
Työmies & Vesimiehen Aika – Suomi takaisin
Riitta Leivo – Kaipuu rauhaan
 

Laulu ottaa kantaa -työpajat

Laulu ottaa kantaa -työpajassa osallistujat pääsevät työstämään biisejään ammattilaisten kanssa. Työpajoja on järjestetty sekä verkkototeutuksina että studiotyöskentelynä. Työpajoihin osallistuneet artistit esittävät laulujaan myös yhteisillä keikoilla ja liveklubeilla.

Mitä kantaa ottaminen tarkoittaa?

Laulujen kantaa ottavuutta ei työpajan osalta ole kahlittu tiettyyn muottiin. Aihetta tai käsittelytapaa ole rajattu. Myös tyylilaji on vapaa ja mukaan toivotaan monipuolisesti erilaisia lauluntekijöitä.

Kiinnostuitko?

Löytyykö sinulta sanat ja sävel, mutta kaipaat ammattiapua biisin viimeistelyyn? Laulu ottaa kantaa -työpajaan haetaan demolla. Tulevista työpajoista ja niihin hakemisesta kerrotaan Laulu ottaa kantaa -verkkosivuilla Ja TSL:n verkkosivujen ajankohtaisissa sekä somekanavissa.

Laulu ottaa kantaa --työpajojen ja keikkojen biisejä, artisteja ja tunnelmia Laulu ottaa kantaa YouTubessa

Laulu ottaa kantaa -työpajan järjestää Työväen Sivistysliitto ja KSL-opintokeskus. Työpaja on osa Laulu ottaa kantaa -yhteistyöverkostoa.

 

Laulu ottaa kantaa -verkosto

Laulu ottaa kantaa -verkostoon kuuluu musiikintekijöitä, tutkijoita ja alan toimijoita. Verkosto tarjoaa päivitettyä tietoa työväenmusiikista alan harrastajille ja suurelle yleisölle Laulu ottaa kantaa -sivuston kautta. Verkkosivusto perustettiin Työväenkulttuuri talteen ja eläväksi –musiikkihankkeen aloitteesta.

Verkoston taustayhteisöjä ovat Työväen Sivistysliitto, Kansan Sivistystyön Liitto KSL, Työväen Arkisto ja Kansan Arkisto.

Tutustu Laulu ottaa kantaa -sivustoon.


Lisätietoja toiminnasta: