ETUI:n henkilöstökoulutusta ay-toimijoille

European Trade Union Institute ETUI on Euroopan ammatillisen yhteisjärjestön EAY:n itsenäinen tutkimus- ja koulutuskeskus. ETUI järjestää vuosittain kymmeniä laadukkaita, lyhytkestoisia henkilöstökoulutuksia ajankohtaisista ay-aiheista eri puolilla Eurooppaa.

Haluaisitko osallistua koulutukseen, syventää osaamistasi ja verkostoitua eurooppalaisten ay-kollegojen kanssa?

Kurssille hakeminen on helppoa. Me Työväen Sivistysliitossa autamme sinua hakuprosessissa. Tälle sivustolle on koottu tietoa ETUI:n tulevista kursseista, hakuohjeet, perustietoa ETUI:sta ja sen kurssikäytännöistä sekä ETUI:n kursseille osallistuneiden haastatteluja.

Näin haet ETUI:n kurssille

 • Kun löydät ETUI:n kurssikalenterista sinua ja organisaatiotasi kiinnostavan kurssin, sovi mahdollisesta osallistumisesta esimiehesi kanssa. Esimiehesi suostumus on samalla sitoumus siihen, että työantajasi maksaa kurssin kulut (kurssimaksu, päivärahat ja mahdolliset matkustuskulut).
  Jos olet liittosi luottamusmies tai muu aktiivi, kysy ensin liitostasi mahdollisuutta osallistua kurssille esimerkiksi koulutus- tai kansainvälisten asioiden yksiköstä. Joissakin tapauksessa liittosi voi tukea koulutukseen osallistumistasi myös taloudellisesti.
 • Koulutukseen haetaan verkkolomakkeella. Linkki lomakkeelle on koulutuksen tiedoissa koulutuskalenterissa.
 • Saat ETUI:n koulutusosastolta sähköpostitse vahvistuksen kurssille pääsystäsi sekä infopaketin kurssiin liittyvistä käytännön asioista. 
  • Tutustu infopakettiin huolellisesti ja vastaa sähköpostitse mahdollisiin käytännön asioita koskeviin kyselyihin.
  • Viime kädessä ETUI:n koulutusosastolla on oikeus päättää, keitä kurssille hyväksytään. Joillekin kursseille on runsaasti tulijoita, jolloin ETUI:ssa valitaan kurssille osallistujat painottaen kurssilaisten taustojen moninaisuutta (esim. osallistujan kotimaa, sukupuoli, ammattiliitto, aikaisempi kurssiaktiivisuus).
 • Kun saat tiedon pääsystäsi kurssille, järjestä matkustus kurssipaikalle työnantajasi matkustusohjeiden mukaisesti. Älä siis varaa matkoja ennen kuin olet saanut ETUI:n koulutusosastolta vahvistuksen pääsystäsi kurssille. 
  • Joillekin kursseille ETUI maksaa jälkikäteen kuitteja vastaan myös kurssilaisten matkakustannukset turistiluokassa. Tiedon mahdollisesta matkakulujen korvaamisesta saat ETUI koulutusosastolta sähköpostitse, kun saat vahvistuksen osallistumisestasi kurssille.
    

ETUI-logo  Syndicat European Tradeunion Confederation logo