SkillPlus – digitaalisia taitoja työntekijöille koronakriisiin ja työn murrokseen

Koronakriisi ja työn murros haastavat työpaikkoja 

Koronakriisi on vaikuttanut meidän kaikkien työhön ja arkeen. Työtehtävät ovat joko muuttuneet tai päättyneet, eikä työn murros pääty koronakriisiin. Digitalisaatio, automatisaatio ja tekoälyn kehittyminen vaikuttavat työtehtäviin jatkossakin.

Vuoteen 2022 mennessä 54 % kaikista työntekijöistä tulee tarvitsemaan kattavaa uudelleenkoulutusta tai taitojen parantamista (WEF) ja 85 % työpaikoista EU:n alueella vaatii vähintään perustason digitaalisia taitoja (Cedefop). 

Mikä on SkillPlus-koulutusohjelma? 

SkillPlussassa koulutetaan digitaalisia taitoja työntekijöille, joiden alat ovat joutuneet koronakriisin ja nopeasti muuttuvan maailman kouriin. Ohjelma toteutetaan samanaikaisesti Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. 

Mukana ovat työn murroksen keskeiset organisaatiot, kuten työnantajat, ammattiliitot ja koulutusorganisaatiot. Koulutusohjelmaa rahoittaa Google.org. TSL vastaa koulutusohjelman toteutuksesta Suomessa, ja yhteistyökumppaneita ovat SAK, Teollisuusliitto, PAM, Rakennusliitto, Kuljetusliitot ja Saranen Consulting Oy. 

Miten koulutukseen osallistuminen hyödyttää? 

  • Joka kolmas työntekijä kokee nykyteknologian ahdistavaksi. Digitaalisten taitojen oppiminen tekee työnteosta helpompaa ja miellyttävämpää.
  • Tyytyväiset ja entistäkin taitavammat työntekijät tuovat yritykselle myös taloudellista etua. 
  • Uudet tärkeät taidot edistävät sekä työttömien että koronan vuoksi irtisanottujen ja lomautettujen työllistymistä. 
  • Koulutusohjelma luo pohjaa jatkuvalle oppimiselle, mikä on välttämätöntä yrityksen toiminnan jatkumiselle ja kehittämiselle kriisin jälkeisissä oloissa. 

Lue tarkemmin koulutuksen sisällöstä ja toteutustavasta. 

Miten mukaan koulutukseen? 

Pilottikoulutukset on startattu huhtikuussa 2021. Osallistujien rekrytointitapaa hiotaan vielä pilottikoulutusten pohjalta. 

Hankkeen alussa ilmoittautuminen tapahtuu yhteistyökumppaneiden kanssa sovitusti. Myöhemmin on tarkoituksena, että voisi ilmoittautua sopiviin ryhmiin sopivina ajankohtina ja lopulta jopa suorittaa koulutuksen omaan tahtiin. Ilmoittautumisen vapautuessa ryhmät voivat olla sekaryhmiä eli ihmisiä eri aloilta ja ammateista. 

Kiinnostuitko? 

Täytä lomake ja jätä yhteystietosi. 

Ajankohtaista

Lisätietoja: