SkillPlus – digitaalisia taitoja työntekijöille työn murrokseen

Työ ja arki ovat muuttuneet yhä digitaalisemmiksi ja automaattisemmiksi. TSL:n, Googlen, SAK:n ja ammattiliittojen yhdessä rakentama SkillPlus-koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden muun muassa älylaitteiden, pilvipalveluiden ja tietoturvan haltuun ottoon sekä viestinnän ja jatkuvan oppimisen taitojen vahvistamiseen.

Maksuttomat SkillPlus-koulutukset on suunnattu erityisesti suorittavan työn tekijöille, joille tietokoneet ja älylaitteet ovat jo jonkin verran tuttuja, mutta digitaalisia taitoja on hyvä päästä vahvistamaan.  Osallistumismahdollisuuksien varmistamiseksi SkillPlus-koulutuksia on tarjolla sekä omatoimisina verkkokursseina että etä- ja lähikoulutuksina.

Mitä eri kouluttautumisvaihtoehtoja SkillPlus tarjoaa?

  • SkillPlus-verkkokurssit (omatoimisesti)
  • SkillPlus-etäkoulutukset (opettajan johdolla verkossa)
  • SkillPlus-lähikoulutukset (ryhmissä paikan päällä)
     

SkillPlus-verkkokurssit

Digitaalisten taitojen oppiminen on tärkeää, mutta ajan löytäminen siihen voi tuntua hankalalta. Työn ja muun arjen takia osallistuminen lähi- ja etäkoulutuksiin ei aina onnistu.

SkillPlus-verkkokurssit ovat joustava tapa oppia, syventää ja kerrata digitaalisia taitoja silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Voit myös perehtyä sisältöihin täysin omassa tahdissasi: voit ahmia vaikka koko kurssin yhdellä istumalla tai edetä viisi minuuttia kerrallaan.

Opiskelu koostuu lyhyistä videoista ja harjoituksista, joihin perehdytään omatoimisesti. Verkkokurssit on rakennettu tietokoneella suoritettaviksi, mutta voit myös käyttää tablettia tai älypuhelinta.

SkillPlus tarjoaa kasvavan valikoiman verkkokursseja, joista on nyt julkaistu kolme ensimmäistä kokonaisuutta.  Kurssien sisällöt on ovat olleet käytössä hankkeen etä- ja lähikoulutuksissa ja saaneet osallistujilta hyvää palautetta.

  1. Tietoturva ja yksityisyys
    Opi tunnistamaan yleisimmät verkon käyttämisen riskit ja suojautumiskeinot. Ota sinusta kerättävä data haltuun.
  2. Johdatus koneoppimiseen ja tekoälyyn
    Opi, mitä tekoäly on ja mitä se ei ole. Opi arvioimaan, miten tekoälyn kehittyminen vaikuttaa työhön, arkeen ja yhteiskuntaan.
  3. Jatkuva oppiminen
    Opi tapoja, joilla voit jatkaa digitaalisten taitojesi kehittämistä. Löydä keinoja, joilla otat haltuun jatkuvasti muuttuvan maailman.
     

Tutustu SkillPlus-verkkokursseihin

SkillPlus-verkkoskurssit: skillplus.thinkific.com

Voit tutustua sisältökokonaisuuksiin ilman kirjautumista. Kurssisisältöjä pääset käyttämään kirjautumalla, käyttäjätunnukset voit luoda kurssisivustolla.

SkillPlus-etäkoulutukset

SkillPlus-etäkoulutuksessa opit tietoturvasta ja yksityisyydestä, otat haltuun pilvipalvelut ja vahvistat viestinnän sekä jatkuvan oppimisen taitoja.

Avoimia etäkoulutuspäiviä järjestetään pääsääntöisesti kerran viikossa ja perussisältö on koulutuksissa sama. Koulutus kestää kahdeksan tuntia.

SkillPlus-etäkoulutukset toteutetaan Microsoft Teams -videopuheluna. Saat toimintaohjeet ennen koulutusta, joten osallistuminen onnistuu, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta Teamsista tai videopuheluista.  Osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai tabletin.

Valitse itsellesi sopiva päivä ja ilmoittaudu mukaan

Syyskauden kaikille avointen koulutusten ajankohtia on tulossa pian.
 

SkillPlus-lähikoulutukset

SkillPlus-lähikoulutuksia järjestetään

  • räätälöitynä tietylle työpaikalle
  • kohdennetusti tietyn ammattiliiton jäsenille
  • kaikille avoimina ryhminä

Lähikoulutukset ovat pääsääntöisesti yhden päivän mittaisia ja koulutuksissa on käytössä SkillPlussan tietokoneet.

SkillPlus-lähikoulutus työpaikallesi? Ota yhteyttä projektipäällikkö Kim Kataiseen, kim.katainen@tsl.fi.

 

SkillPlus-koulutusohjeman toteuttajatahot

Koronakriisi on vaikuttanut meidän kaikkien työhön ja arkeen. Eikä työn murros pääty pandemian aiheuttamiin muutoksiin. Digitalisaatio, automatisaatio ja tekoälyn kehittyminen vaikuttavat työtehtäviin jatkossakin.

Vuoteen 2022 mennessä 54 % kaikista työntekijöistä tulee tarvitsemaan kattavaa uudelleenkoulutusta tai taitojen parantamista (WEF) ja 85 % työpaikoista EU:n alueella vaatii vähintään perustason digitaalisia taitoja (Cedefop). 

SkillPlussassa ovat mukana työn murroksen keskeiset organisaatiot, kuten työnantajat, ammattiliitot ja koulutusorganisaatiot. Koulutusohjelmaa rahoittaa Google.org. TSL vastaa koulutusohjelman toteutuksesta Suomessa, ja yhteistyökumppaneita ovat Google,  SAK, Teollisuusliitto, PAM, Rakennusliitto, Kuljetusliitot ja Saranen Consulting Oy.

Tietoa SkillPlus-koulutusohjelmasta
 

Lisätietoja: