Aktiivisia vaikuttajia työelämään ja yhteiskuntaan

Tervetuloa oppimaan

TSL on järjestöjen oppilaitos ja valtaosa koulutuksista järjestetään yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa. Työväen Sivistysliitolla on 29 jäsenjärjestöä, tutustu jäsenjärjestöihin. Jäsenjärjestöjen koulutusten lisäksi TSL kouluttaa ja tekee kehitystyötä osana erilaisia hankkeita sekä järjestää kaikille avoimia koulutuksia ja opintosetelikursseja.

TSL:n koulutuksissa voit muun muassa täydentää taitojasi työelämän digitaidoissa, työnhakutaidoissa, järjestämisessä, vapaaehtoisjohtamisessa sekä yhteiskuntavaikuttamisessa. Voit myös edistää työhyvinvointiasi sekä saada työnohjausta tehtävääsi luottamusmiehenä. Koulutustarjonnasta löytyy lähi- ja verkkokursseja, seminaareja, kansainvälisiä opintoja sekä opinto-ohjelmia.

TSL:n koulutukset ovat syrjinnästä vapaata aluetta. Kursseilla tai muissakaan kohtaamisissa ei hyväksytä minkäänlaista syrjintää tai häirintää.

Kiinnostuitko koulutuksista tai haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä verkkolomakkeella: www.tsl.fi/ota-yhteytta

Perustaitoyksikkö

Perustaitoyksikö tarjoaa yksittäisiä koulutuksia ja koulutuskokonaisuuksia. Yksikössä opetetaan monia työelämän perustaitoja sekä erityisesti digitaitoja. Digitaidot sisältävät esimerkiksi perusosaamista tietokoneen käyttöön ja tiedostojen käsittelyyn, yhteisöllisiin verkkopalveluihin, tietoturvaan ja mediataitoihin. Työelämän perustaidot puolestaan sisältävät esimerkiksi vuorovaikutustaitoja ja työelämän pelisääntöjä. Lisäksi tarjoamme tukea ja apua työnhaun vaiheisiin sekä osaamisen tunnistamiseen ja tavoitteiden asetteluun.  
 

Yhteiskunnallisen koulutuksen ja järjestämisen yksikkö

TSL toteuttaa yhteistyössä jäsenjärjestöjensä kanssa yhteiskunnallista koulutusta, valmennusta, mentorointia ja kehittämisprojekteja. Jäsenjärjestöille on tarjolla esimerkiksi vapaaehtoisjohtamisen ja järjestämisen koulutuskokonaisuuksia. Olemme jäsenjärjestöjemme muutoksentekijöiden yhteen kokoaja, kouluttaja ja mahdollistavan järjestötoiminnan kehittäjä.

Työväen Sivistysliitto tarjoaa myös väylän työväenliikkeen kansainvälisiin verkostoihin ja opintoihin. Geneve-koulu, Nordenskolan ja Young Globalisation Awareness Program YGAP ovat koulutusohjelmia, joita TSL tuottaa yhteistyössä kansainvälisten koulutuskumppaneidensa kanssa.  TSL toteuttaa myös SAK:n ja European Trade Union Institute ETUIn kanssa ay-koulutuksia eurooppalaisille ay-toimijoille. Kaikkiin näin koulutuksiin on mahdollista hakeutua TSL:n kautta.