Geneve-koulu / Genèveskolan

Pohjoismainen Geneve-koulu on tarkoitettu ammattiyhdistystoiminnassa aktiivisesti toimiville. Koulu järjestetään kolmessa jaksossa, joista pääjakso YK:n työjärjestö ILOn vuosittain kesäkuussa pidettävän työkokouksen yhteydessä.

Geneve-koulu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden opiskella pohjoismaisten kollegoiden kanssa työelämän kansainvälistymistä sekä hankkia tietoa ja uusia välineitä omaan työhön. Kouluun osallistuvalta edellytetään työelämän ja ay-liikkeen tuntemusta sekä kielitaitoa (ruotsi ja englanti). 

Osallistujien yhteinen kieli on skandinaaviska ja englanti. Skandinaaviska tarkoittaa sitä, että osallistujat ymmärtävät toisiaan ruotsin, norjan ja/tai tanskan kielellä puhumalla selkeästi. Englannin kielen taitoa vaaditaan myös, sillä Geneve-jaksolla suuri osa luennoista pidetään englannin kielellä ja ILOn kokouskieli on englanti.

Lisätietoja Geneve-koulun sihteeristön ylläpitämiltä verkkosivuilta: Geneve-koulun verkkosivut
 

Geneve-koulu 2024

 1. Valmistava tapaaminen Runö, Ruotsi 18.–21.4.2024
   
 2. Verkossa toteutettava jakso, joka sisältää verkkotapaamisia ja ryhmätöitä
   
 3. Pääjakso Genevessä ILOn työkokouksen yhteydessä kesäkuussa 2024, yhteensä noin 18 päivää, tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin
   

Koulutuksen hinta, matkat ja majoitus

 • Koulutuksen hinta on 34 968 Ruotsin kruunua (noin 3 500 e). Hinta sisältää ohjelman lisäksi majoituksen majoituksen Runössä (1 hh) sekä majoituksen Genevessä (jaettu 2 hh, sis. aamiaisen).
   
 • Osallistuja maksaa lisäksi matkat sekä Runöön että Geneveen. Genevessä on hyvä varautua ruokakuluihin 50–60 Sveitsin frangia / päivä. 
   
 • Koulutuksen maksun ja matkakulujen osalta kannattaa kääntyä lähettävän organisaation puoleen. Eli kysyä esim. omasta ammattiliitosta, tukeeko se osallistumista Geneve-kouluun. Avustusta kuluihin vao hakea myös muilta tahoilta.
   

Hae mukaan

Hae mukaan viimeistään 8.1. mennessä verkkolomakkeella: Ansökan - Genèveskolan 2024

Osallistujavalinnat tehdään tammikuun loppuun mennessä.
 

Geneve-koulu lisää ymmärrystä työntekijöiden asemasta maailmalla

– Monelle Geneve-koululaiselle on ollut järisyttävä kokemus ymmärtää, miten kaikki asiat liittyvät toisiinsa ja miten oikeasti tarvitaan globaaleja pelisääntöjä, jotta asioita saadaan edistettyä, Mari Taivainen kertoo.

Taivainen jatkaa, miten yhä edelleen tänä päivänä on tärkeää puhua työelämän perusoikeuksista, oikeudesta liittyä ammattiliittoon ja kollektiivisesta neuvotteluoikeudesta, lapsi- ja orjatyön kiellosta sekä syrjimättömyydestä.

Lue Aikamerkin juttu: Geneve-koulu lisää ymmärrystä työntekijöiden asemasta maailmalla