Mediataitopäivät 2023

Ajankohta -

Kurssipaikka
  • Teollisuusliiton tilat Hakaniemessä.

Mediataitopäivät 2023

Opiskellaan yhdessä vaikuttavaa someviestintää eri kanavissa. Vai voiko duunarivaikuttamista lisätä somella? Tule mediataitopäiville innostumaan ja tekemään itse somejulkaisuja.

Mediataitopäivät on tarkoitettu työssä tai työmarkkinoiden käytössä oleville Teollisuusliiton jäsenille. Koulutuksen suorittaneet saavat halutessaan 0,6 opintopisteen.

Ilmoittautuminen

Mikäli olet Teollisuusliiton jäsen ja haluat osallistua kurssille, ilmoittaudu täällä:
https://www.lyyti.in/mediataitopaivat2023

Työpajat

Työskentely tapahtuu viidessä eri työpajassa. Jokainen valitsee kaksi työpajaa, joissa työskentelee viikonlopun aikana.

1. TikTok
kouluttaja: Liisa Siitonen
TikTok on lyhyisiin videoihin perustuva alusta, jota käyttää maailmanlaajuisesti yli miljardi ihmistä. TikTokilla voit tavoittaa nuorta kohderyhmää, heitä kiinnostavalla tavalla. Työpajassa opetellaan TikTokin perusteet, kuinka löytää sisältöä, suosittua musiikkia tai efektejä, kuinka kommentoida tai jakaa sisältöjä ja kuinka löytää juuri nyt kuumat trendit! Työpajassa harjoitellaan Tiktok-videoiden tekoa ja tutustutaan eri toimintoihin.

2. Facebook
kouluttajat: Jussi-Pekka Ahonen ja Iida Viljanen
Facebook some-kanavista yltää edelleen suosituimpien joukkoon. Facebookin sivut korvaavat yhä useammin ihmisten, yhteisöjen ja yritysten verkkosivut jopa kokonaan helppouden ansiosta. Työpajassa opitaan käyttämään Meta Business Suite -sovellusta monipuolisemmin ja tehokkaammin julkaisutyökaluna. Työpaja toimii parhaiten, jos sinulla on muutamiin julkaisuihin työstettävää materiaalia valmiina.

3. Kuva somevaikuttajan työkalupakissa
kouluttaja: Raimo Oksanen
Kuva kertoo tunnetusti enemmän kuin sanat ja hyvä kuva kertoo vieläkin enemmän. Valokuvapajassa opitaan, kuinka kuvasta saadaan vaikuttava pienillä kuvausteknisillä ja ilmaisullisilla keinoilla. Kuvia parannellaan ja muokataan sekä kännykän omalla ohjelmalla että ilmaisen Canva-julkaisuohjelman ominaisuuksilla. Teemme kuvista meemejä lisäämällä valokuvaan tekstejä, grafiikkaa ja tehosteita. Työpajassa tehdään myös lyhyitä videoita still-kuvista.

4. Instagram
kouluttaja: Julia Nurmi
Inspiroidu Instagramista! Saat selkeitä ohjeita ja vinkkejä siihen, miten herätellä ihmisiä seuraamaan omaa tiliä. Opit uusia tapoja hyödyntää Instagramia viestinnässä ja pääset kokeilemaan opittuja asioita välittömästi käytännössä. Instagram kehittyy koko ajan, ja huomioimme koulutuksessa uusimmat muutokset.

5. Podcast
kouluttaja: Jaakko Suni
Jokainen voi oppia tekemään podcastin ja julkaista sen verkossa. Podcastit ovat verkossa julkaistuja äänitiedostoja, joita voi kuunnella niin älypuhelimella kuin tietokoneellakin. Podcasteja tekevät yksittäiset ihmiset ja suuret mediatalot, ja aiheena voi olla melkein mikä tahansa elämän osa-alue. Tässä työpajassa opiskellaan oman podcastin suunnittelua, äänittämistä ja julkaisua.