Mediataitopäivät PAMin ja Teollisuusliiton jäsenille

Ajankohta -

Kurssipaikka
 • Lapland Hotel Tampere
 • Yliopistonkatu 44
 • 33100 Tampere

Mediataitopäivät PAMin ja Teollisuusliiton jäsenille

”Ay-liike on työntekijän pahin vihollinen!”

”Ei me tarvita näitä kankeita ammattiyhdistysliikkeitä mihinkään. Työasiat voidaan sopia muualla kuin satojen tuhansien eurojen palkkaa nauttivien ay-pomojen pöydissä.”

”Ay-liikettä johdetaan ajastaan jäljessä olevan sokean ideologian ja paranoian ohjaamana.”

Tule mediataitopäiville murtamaan ay-liikkeeseen liitettyjä myyttejä yhdessä tekemällä! Miten viestiä ay-toiminnasta hauskasti ja kiinnostavasti somessa? Miten murskata väärät tiedot tiukalla faktalla? Vyörytetään someen positiivista massaa!

Viikonlopun aikana opit uusia mediataitoja tai kehität taitojasi entisestään. Samalla pääset viettämään mukavaa viikonloppua samanhenkisten ihmisten seurassa.

Mediataitopäivät on tarkoitettu työssä tai työmarkkinoiden käytössä oleville PAMin ja Teollisuusliiton jäsenille. Mediataitopäiville valitaan 20 osallistujaa Teollisuusliitosta ja 20 osallistujaa PAMista. Valinnan tulokset ilmoitetaan kaikille viimeistään 19.11.2021.

Työpajat

Työskentely tapahtuu viidessä eri työpajassa. Jokainen valitsee yhden työpajan, jossa työskentelee koko viikonlopun ajan.

 1. TikTok
  kouluttaja: Hanna Kivimäki (TSL)
  TikTok on 15–60 sekunnin videoihin perustuva alusta, joka kasvaa tällä hetkellä vauhdilla. Tiktokin odotetaan tavoittavan 1,2 miljardia käyttäjää vuoden 2021 aikana. Kun osaat käyttää Tiktokia, osaat käyttää myös Instagramin Reelsejä. Työpajassa opetellaan käyttämään alustaa, tutustutaan Tiktok-trendeihin ja harjoitellaan Tiktok-videoiden tekoa! Mukaan tarvitset vain älypuhelimesi. 
 2. Facebook
  kouluttajat: Jussi-Pekka Ahonen (Teollisuusliitto) ja Iida Viljanen (PAM)
  Sosiaalisen median käyttö lisääntyi Suomessa vuonna 2020, ja Facebook on edelleen somekanavista suosituin. Erilaisten sivujen ja ryhmien lisäksi stoorit ja erityisesti Facebook-livet kasvattavat suosiotaan helppoudellaan ja tavoittavuudellaan. Työpajassa tutustutaan Facebookin monipuolisiin mahdollisuuksiin viestinlevittäjänä.
 3. YouTube
  kouluttaja: Raimo Oksanen (TSL)
  YouTube-videopaja luottaa perinteisen videoilmaisun voimaan. Pajassa tehdään pienryhmissä lyhyitä tietoiskumaisia videoita käyttäen kuvauksessa kännyköiden sijaan tai lisäksi oikeita kameroita. Videot editoidaan tietokoneella. Oma roolisi videoryhmässä voi olla käsikirjoittaja/suunnittelija, kuvaaja, esiintyjä, editoija tai kaikkia näitä.
 4. Instagram
  kouluttaja: Julia Nurmi (TSL)
  Inspiroidu Instagramista! Saat selkeitä ohjeita ja vinkkejä siihen, miten herätellä ihmisiä seuraamaan omaa tiliä. Opit uusia tapoja hyödyntää Instagramia viestinnässä ja pääset kokeilemaan opittuja asioita välittömästi käytännössä. Instagram kehittyy koko ajan, ja huomioimme koulutuksessa uusimmat muutokset.
 5. Podcast
  kouluttaja: Tuomas Finne (TSL)
  Jokainen voi oppia tekemään podcastin ja julkaista sen verkossa! Podcastit ovat verkossa julkaistuja äänitiedostoja, joita voi kuunnella niin älypuhelimella kuin tietokoneellakin. Podcasteja tekevät yksittäiset ihmiset ja suuret mediatalot, ja aiheena voi olla melkein mikä tahansa elämän osa-alue. Tässä työpajassa opiskellaan oman podcastin suunnittelua, äänittämistä ja julkaisua.

Alustava aikataulu

Aikataulu
Lauantai 11.12.
klo 9.00 Aloituskahvit tarjolla
klo 9.30 Tervetuloa!

klo 10.00 Kuinka tehdä tylsästäkin asiasta mielenkiintoista?
 • sosiaalisen median asiantuntija Liisa Siitonen
klo 11.00 Tauko ja siirtyminen työpajoihin
klo 11.15 Työskentely työpajoissa alkaa
klo 12.30 Lounas
klo 13.15 Työskentely työpajoissa jatkuu
klo 14.30 Kahvitauko
klo 15.00 Työskentely työpajoissa jatkuu
klo 17.00 Päivä päättyy
klo 19.00 Illallinen
Sunnuntai 12.12.
Hotelliaamiainen kaikille
klo 9.00 Työskentely työpajoissa jatkuu

klo 12.30 Lounas
klo 13.15 Grande Finale eli tuotoksien esittäminen isossa salissa
klo 14.30 Päätöskahvit

 

Hinta 

Teollisuusliitto ja PAM maksavat jäsenilleen koulutuksen, ohjelmaan merkityt ruokailut ja ulkopaikkakuntalaisille majoituksen kahden hengen huoneissa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tämän linkin kautta. 

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.11.2021.

Lisätietoja

koulutuspäällikkö Inari Juntumaa
inari.juntumaa@tsl.fi, 040 905 1940