Elämäkertakirjoittamisen kurssi verkossa

Tule tallentamaan käännekohtia tai tunnelmia tähänastisen elämäsi varrelta. Aikaisempaa kirjoituskokemusta ei tarvitse olla.

>> Lue lisää ja ilmoittaudu

Valokuvauslinja 2014 - 2015

Nyt on mahdollista opiskella valokuvausta myös työn ohessa kahtena iltana viikossa. Valokuvauslinjalla opiskellaan ammattimaisella otteella valokuvauksen perusteita, kuvaustekniikoita, valaisua, sommittelua ja oman valokuvakerronnan kehittämistä.

TSL:n valokuvauslinjalle 2014 - 2015 otetaan 12 opiskelijaa hakemusten perusteella.

>> Lue lisää

Luottamushenkilön työhyvinvointi

Monet luottamushenkilöt kärsivät jatkuvista unihäiriöistä, kohonneesta verenpaineesta yms. ylikuormitus- ja stressioireista ja tarvitsevat tukea oman uupumisensa ennaltaehkäisyyn. Kurssillamme etsitään ratkaisuja näihin asioihin.

>> Lue lisää ja ilmoittaudu

13.2.2008

Kouluttajalla on monet konstit. Myös tulevaisuutta voi muistella ja vieläpä tuloksekkaasti.

Toiminnan kehittämisessä voi hyödyntää monenlaisia menetelmiä. Kansalaistoiminnassa aktiivisesti toimivat tuntevat aivoriihet, ajatuspajat, fläppisulkeiset, swotit ja lukemattomat muut konstit, joilla toimintaan haetaan uutta potkua.

Samapa tuo mikä menetelmä on käytössä, jos se tepsii. Tavoitteeseen päästään, kun toimintaan saadaan uusia ihmisiä ja tuoreita ajatuksia sekä uutta intoa toteuttaa suunnitelmia.

Tulevaisuusmuistelu on menetelmä, jolla haetaan konkreettisia keinoja toiminnan lähitulevaisuuden suunnitteluun. Koulutukseen osallistuvat hyppäävät ajallisesti eteenpäin tulevaisuuteen ja käyvät vuorovaikutuksen avulla muistellen läpi oman toiminnan onnistumisen syitä.

Tulevaisuusmuistelun voi toteuttaa missä vain. Olennaista on osallistujien rohkea heittäytyminen myönteiseen ajatteluun. Muistelu ei edellytä erityisiä opintoja, enemmänkin halua etsiä uutta ja havaita toimivia käytäntöjä.

TSL:n kouluttajat käyttävät tulevaisuusmuistelua koulutusmenetelmänä. Liitto on suunnitellut jäsenjärjestölleen sosialidemokraattiselle puolueelle oman tulevaisuusmuistelukoulutuksen, joka on parhaillaan käytössä eri puolilla maata.

Koulutukseen osallistuneilta saatu palaute on ollut rohkaisevaa. Parin kolmen tunnin tilaisuus on tuottanut nipun toteuttamiskelpoisia toimintaideoita. Kaiken lisäksi koulutustilaisuus on osoittautunut hauskaksi, kun ihmiset rohkaistuvat roolihahmojen kautta katsomaan asioita uudesta näkökulmasta.

Tulevaisuusmuistelu sopii menetelmänä mihin tahansa järjestöön tai työyhteisöön, joka haluaa kehittää työskentelyään. Koulutuksen voi toteuttaa jopa alle kymmenellä osallistujalla tai puolestaan kymmenillä yhteisöstä riippuen.

Lisätietoja TSL:n räätälöidyistä kursseista löydät koulutussivuiltamme sekä suoraan TSL:n koulutus- ja kehittämispalvelujen tarjoajilta.

 
|
Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki p. 0207 457 600 © TSL - Tekninen toteutus Avoine Oy, Design hhoy.