Säveltäjä, sanoittaja, lauluntekijä... Osallistu

Ekakerta - laulunteon työpajaan
29. - 31.7.2016 Sääksmäellä / Valkeakoskella

Työskentelyä ohjaavat ja palautetta antavat lauluntekijät
Heikki Salo, Sanna Korkee ja Saija Kojo.
Haku on auki 29.5. saakka, toimi pian!

>> Lue lisää

13.2.2008

Kouluttajalla on monet konstit. Myös tulevaisuutta voi muistella ja vieläpä tuloksekkaasti.

Toiminnan kehittämisessä voi hyödyntää monenlaisia menetelmiä. Kansalaistoiminnassa aktiivisesti toimivat tuntevat aivoriihet, ajatuspajat, fläppisulkeiset, swotit ja lukemattomat muut konstit, joilla toimintaan haetaan uutta potkua.

Samapa tuo mikä menetelmä on käytössä, jos se tepsii. Tavoitteeseen päästään, kun toimintaan saadaan uusia ihmisiä ja tuoreita ajatuksia sekä uutta intoa toteuttaa suunnitelmia.

Tulevaisuusmuistelu on menetelmä, jolla haetaan konkreettisia keinoja toiminnan lähitulevaisuuden suunnitteluun. Koulutukseen osallistuvat hyppäävät ajallisesti eteenpäin tulevaisuuteen ja käyvät vuorovaikutuksen avulla muistellen läpi oman toiminnan onnistumisen syitä.

Tulevaisuusmuistelun voi toteuttaa missä vain. Olennaista on osallistujien rohkea heittäytyminen myönteiseen ajatteluun. Muistelu ei edellytä erityisiä opintoja, enemmänkin halua etsiä uutta ja havaita toimivia käytäntöjä.

TSL:n kouluttajat käyttävät tulevaisuusmuistelua koulutusmenetelmänä. Liitto on suunnitellut jäsenjärjestölleen sosialidemokraattiselle puolueelle oman tulevaisuusmuistelukoulutuksen, joka on parhaillaan käytössä eri puolilla maata.

Koulutukseen osallistuneilta saatu palaute on ollut rohkaisevaa. Parin kolmen tunnin tilaisuus on tuottanut nipun toteuttamiskelpoisia toimintaideoita. Kaiken lisäksi koulutustilaisuus on osoittautunut hauskaksi, kun ihmiset rohkaistuvat roolihahmojen kautta katsomaan asioita uudesta näkökulmasta.

Tulevaisuusmuistelu sopii menetelmänä mihin tahansa järjestöön tai työyhteisöön, joka haluaa kehittää työskentelyään. Koulutuksen voi toteuttaa jopa alle kymmenellä osallistujalla tai puolestaan kymmenillä yhteisöstä riippuen.

Lisätietoja TSL:n räätälöidyistä kursseista löydät koulutussivuiltamme sekä suoraan TSL:n koulutus- ja kehittämispalvelujen tarjoajilta.

 
|
Siltasaarenkatu 18 - 20 A, 00530 Helsinki p. 0207 457 600 © TSL - Tekninen toteutus Avoine Oy, Design hhoy.