Helsingin Kirjamessuilla keskustellaan sivistyksestä ja TSL100-juhlakirjasta

#Sivistysliike hengenpimeyttä vastaan valtaa Hakaniemi-lavan 24.10. klo 15.30. Keskustelemassa ovat päätoimittaja Maria Pettersson, kosmologi Kari Enqvist, rap-artisti Karri Paleface Miettinen ja diakonijohtaja Ilkka Kantola. Keskustelua moderoi toimittaja Ville Blåfield.

Tarvitaanko tänään puhetta sivistyksestä? Tätä pohti sata vuotta täyttävä Työväen Sivistysliitto ja pyysi toimittaja Ville Blåfieldiä kirjoittamaan aiheesta kirjan. Hengenpimeyttä vastaan, Puheenvuoroja sivistyksestä julkaistiin Edita Publishing Oy:n kustantamana TSL100-juhlavuoden alussa. Kirjassa käsitellään sivistystarvetta sisällissodan jälkeen ja tänään muun muassa kuudentoista sivistyskeskustelun kautta.

Tutkijat, poliitikot, taiteilijat ja yhteiskunnalliset ajattelijat Kari Enqvististä Koko Hubaraan, Sonja Kosusesta ja Maria Petterssonista Eero Ojaseen, Tuomas Nevanlinnasta Anu Koivuseen ja Palefacesta Erkki Tuomiojaan ja Ilkka Kantolaan esittävät poleemisia näkemyksiä sivistystyön tilasta ja sivistyksen merkityksestä.

Blåfieldin kirjan pohjalta TSL on vuoden mittaan järjestänyt keskusteluja yliopistoilla, kirjastoissa ja työväentaloilla. Keskustelutilaisuudet ovat saaneet hyvän vastaanoton eri puolilla Suomea.

Työväen Sivistysliitto on työväenliikkeen arvopohjaan sitoutunut järjestöjen oppilaitos, joka rohkaisee ihmisiä osallistumiseen ja vaikuttamiseen yhteiskunnassa. Tavoitteena on edistää demokratiaa, yhteiskunnallista ja sivistyksellistä tasa-arvoa sekä suvaitsevaisuutta. TSL on perustettu 1. syyskuuta vuonna 1919. Juhlavuonna taistellaan sivistyksen voimalla liiton perustajahahmon, professori Väinö Voionmaan sanoin hengenpimeyttä vastaan.

Helsingin Kirjamessujen aikana Työväen Sivistysliitto järjestää lauantaina 26. lokakuuta klo 15 ravintola Juttutuvassa tilaisuuden Politiikan Happy Hour Erkki Liikasen ja Tapio Bergholmin kanssa. Tuolloin on luvassa puhetta politiikasta, taloudesta ja kulttuurista Liikasen Olin joukon nuorin -kirjan pohjalta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Merja Leskinen, 040-5673208, merja.leskinen@tsl.fi.