Kantaa ottavat laulut ensiesityksessä etälauluklubilla la 27.3.

 

Kuplettipoppari Jukka Takalo ohjasi maaliskuussa Laulu ottaa kantaa -etätyöpajan, jossa kymmenen laulaja-lauluntekijää teki uuden kantaa ottavan biisin. Biisit saavat ensiesityksensä etälauluklubilla lauantaina 27.3. klo 19.00.

Etätyöpajaan osallistui sekä tuotteliaita harrastelijamuusikoita että kokeneita alan ammattilaisia, jotka saivat ajan hengen mukaisesti Zoomilla järjestetyssä työpajassa eväitä yhteiskunnallisten laulujen tekemiseen.

– Musiikin laji oli työpajassa vapaa, joten klubilla tullaan kuulemaan hyvin monipuolinen kattaus uutta musiikkia. Uusien laulujen lisäksi kuulemme artisteilta tarinoita laulujen synnystä ja pohdintaa siitä, millaista oli ottaa kantaa musiikin keinoin, kertovat tuottaja Tuomas Finne TSL:stä ja kulttuurituottaja Jutta Lithovius KSL-opintokeskuksesta.

Etälauluklubi lähetetään suorana Laulu ottaa kantaa -portaalin YouTubessa ja Facebook-sivulla. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Klubin juontaa Jukka Takalo, joka myös esittää klubilla omia laulujaan.

Klubin ja työpajan järjestävät Työväen Sivistysliitto TSL ja KSL-opintokeskus, ja se on osa Laulu ottaa kantaa -yhteistyöverkostoa. Verkosto ylläpitää Laulu ottaa kantaa -verkkosivustoa, jossa julkaistaan yhteiskunnalliseen musiikkiin liittyviä artikkeleita ja videoita. 

Lisätietoja:

tuottaja Tuomas Finne, Työväen Sivistysliitto TSL
tuomas.finne@tsl.fi, 050 374 0315

kulttuurituottaja Jutta Lithovius, KSL-opintokeskus
jutta.lithovius@ksl.fi, 0400 308 509