Laulu ottaa kantaa myös joulutunnelmissa

Laulu ottaa kantaa -klubi 11.12. klo 17 
Joulumusarit, hotelli Waltikka, Valkeakoski 

Suomessa on laaja joukko harrastajia, jotka tekevät lauluja ja kotistudioäänityksiä. Laulu ottaa kantaa -yhteisön kursseilla ja klubeille moni on saanut äänensä kuuluville ja lauluilleen yleisöä. Nyt näitä artisteja on mahdollisuus kuulla Laulu ottaa kantaa -klubilla Valkeakosken Joulumusareilla. Joulutapahtuma päättää marraskuussa alkaneen klubikiertueen, joka vieraili Riihimäellä, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä. 

Laulu ottaa kantaa -kursseille osallistui korona-aikana 43 lauluntekijää. Joulumusareilla kuullaan kantaa ottavia joululauluja ja lauluja, joiden aiheina ovat ympäristö ja ilmastonmuutos, mielenterveys ja ihmissuhteet, köyhyys, verkkoviha, aatteet, muuttoliike ja feminismi. Maksutonta keikkaa voi seurata myös verkossa suorana lähetyksenä Laulu ottaa kantaa -Facebook-sivulla (https://www.facebook.com/lauluottaakantaa) ja Työväen Musiikkitapahtuman Facebook-sivulla (https://www.facebook.com/TyovaenMusiikkitapahtuma).  

Klubia isännöi kurssien ohjaaja ja kuplettipoppari Jukka Takalo, joka esittää omaa tuotantoaan ja pienen ihmisen puolta pitävän jouludueton "Paras lahja koskaan" Retropop-yhtyeen Sailan kanssa. Lauluntekijävieraina kursseilta toisensa duoksi löytäneet Mika Kitka ja Markus Asunta, joiden yhteinen joululaulu saa maailman ensi-iltansa. Rääkkylästä saapuva Uuna perustaa ilmaisunsa puhtaasti lauluun. Mukana myös Valkeakosken oma kantaa ottava artisti Tero Lehtonen.

Keikalla jaetaan Kansan Sivistysrahaston Työväen kulttuuripalkinto sekä kaksi Valoon-stipendiä valkeakoskelaisille nuorille musiikin harrastajille ja tekijöille. 

Klubin tuottaa Työväen Sivistysliitto TSL ja KSL-opintokeskus. Klubi on osa Laulu ottaa kantaa yhteistyöverkostoa. 

Joulumusareilla on käytössä koronapassi, ja se tarkastetaan ovella. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan. 

Lisätietoja antavat:
Kulttuurituottaja Riina Näsi, 040 778 8180 riina.nasi@ksl.fi  
Kulttuurituottaja Jaakko Suni, 040 865 7576 jaakko.suni@tsl.fi 

Tutustu Laulu ottaa kantaa toimintaan ja yhteistyöverkostoon: https://lauluottaakantaa.fi/