Lukivaikeus työelämässä kansainvälisen dysleksiaviikon teemana

Kuulostavatko lukemisen ja kirjoittamisen haasteet tutuilta? Ei mikään ihme, sillä lukivaikeus on arviolta noin 5–10 prosentilla työikäisistä aikuisista. Silti tietoa lukivaikeuksista työelämässä ei ole tarpeeksi, ja ne jäävät usein huomaamatta.

Lukivaikeus työelämässä on kansainvälisen dysleksiaviikon teema 5.–9.10.2020. Tavoitteena on lisätä työnantajien ja työntekijöiden tietoisuutta ja ymmärrystä lukivaikeuden haasteista ja mahdollisuuksista. Dysleksiaviikkoa Suomessa koordinoi Erilaisten oppijoiden liitto ry. 

Tutustu Dysleksiaviikon tapahtumiin Erilaisten oppijoiden liiton sivulla.

Päätapahtuma on ALLVAR-etäseminaari to 8.10. klo 12.00-16.00. TSL:n on mukana seminaarin paneelikeskustelussa, jossa pohditaan sitä, miten lukivaikeus tunnistetaan ja miten se pitäisi ottaa huomioon työpaikalla. Ilmoittaudu ALLVAR-seminaariin täällä.

Tukea lukivaikeuden tunnistamiseen, puheeksi ottamiseen ja sen kanssa pärjäämiseen työssä saat myös Työ sujuvaksi! -materiaalista. Kun työntekijän lukivaikeus tunnistetaan ja siihen saa tukea, työ sujuu paremmin ja virheet vähenevät. Samalla työntekijän itseluottamus ja motivaatio kasvavat. Tutustu materiaaliin materiaalipankissa.