Media, sivistystyö ja kansanvalta - Anu Koivunen, Eero Heinäluoma, Jussi Tuulensuu ja Ville Blåfield keskustelemassa Werstaalla 14.2.

Tiedote 06.02.2019

Työväen Sivistysliitto TSL ja Työväenmuseo Werstas järjestävät keskustelutilaisuuden mediasta, sivistystyöstä ja kansanvallasta 14.2.2019 klo 18–20 Työväenmuseo Werstaalla Tampereella. Tilaisuudessa pohditaan jakaako propaganda taas kansaa ja mitä sivistyksellä ylipäänsä tarkoitetaan nyky-yhteiskunnassa, ja mikä on median ja sananvapauden rooli tänä päivänä.

Keskustelemassa ovat professori Anu Koivunen, kansanedustaja Eero Heinäluoma, Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu ja moderaattorina toimittaja Ville Blåfield, jonka kirjan Hengenpimeyttä vastaan, Puheenvuoroja sivistyksestä sata vuotta täyttävä TSL on julkaissut ja Edita kustantanut. Kirjassa pohditaan myös median ja sivistystyön suhdetta.

Työväen Sivistysliitto oli perustamisessa vuonna 1926 Yleisradiota. Sivistysliikkeen suurmies Väinö Voionmaa totesi vajaa sata vuotta sitten Yleisradion merkityksestä seuraavaa: ”Yleisradiotoiminnan yleinen merkitys yhteiskunnalle on niin suuri, että vain kansanvaltaisesti hallittu, julkisen yksinoikeuden omaava yritys voi onnistua tämän tehtävän hoitamisessa. Julkinen yksinoikeus takaa suurimman sananvapauden tarjoamalla kaikille kansalaisryhmille tasaveroisen mahdollisuuden saada esittää mielipiteitään ja kannanottojaan.”

Ennen keskustelutilaisuuden alkua 14.2. klo 17–18 Työväenmuseo Werstaalla avautuu Eespäin 1919 -näyttely. Median edustajat ovat tervetulleita avajaisiin ja sen jälkeen keskustelutilaisuuteen. Avajaiset ja seminaari järjestetään osoitteessa Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, Tampere.

Avajaiset ja tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL ja Työväenmuseo Werstas.