Nauretaan hallitus suohon -ilkamat

Helsingin Skansenilla Hakaniemenrannassa nauretaan ja lauletaan hallitus suohon perjantaina 5. lokakuuta klo 16-17. Nyt sanellaan duunareille, työttömille ja muulle ”katuroskalle” suorat sanat sekä sävelet. Tästä ei tapahtuma kurjistu: luokatonta ohjelmaa ja hernekeittoa tuulen tuivertamassa ja harmaassa Hakaniemessä. Kurjuuden maksimointia hallituksen hengessä.

Soppatykit ovat ruokkimassa nälkäisiä klo 16 lähtien Teollisuusliiton talon edustalla, Hakaniemenranta 1. Kansaa viihdyttävät DJ Njassa ja Jussi Raittinen. Stand up -puheista vastaavat Ida Akkila ja Risto K. Järvinen. Emmi Kuittinen muistaa hallitusta itkuvirsillä. Kurjuuden maksimointi -karaokessa kaikki paikalle ilmestyneet pääsevät ääneen yhteislauluhengessä.

Tapahtuman järjestävät Laulu ottaa kantaa -verkosto, Työväen Sivistysliitto TSL ja Kansan Sivistystyön Liitto KSL. Verkosto koostuu kantaaottavan laulun tekijöistä, esiintyjistä ja alan tutkijoista. Se tuottaa tilaisuuksia, klubeja ja työpajoja sekä ylläpitää vanhojen kisällilaulujen perinnettä, jossa huumorin ja ilkamoinnin kautta otetaan kantaa ajankohtaisiin teemoihin. Lisää tietoa löydät työväenlaulu-portaalista.

Tällä kerralla laulu ottaa kantaa lokakuun viilenevässä säässä Hakaniemenrannassa. Tapahtumaa ei suositella alle 15-vuotiaille stand up’issa mahdollisesti käytettävän ronskin kielenkäytön vuoksi. Facebook-tapahtuma