#Sivistysliike hengenpimeyttä vastaan saapuu 9.10. Joensuuhun

#Sivistysliike hengenpimeyttä vastaan saapuu Joensuuhun keskiviikkona 9. lokakuuta 2019. Kello 18 alkavassa keskustelutilaisuudessa Futura-rakennuksen F100-auditoriossa Joensuussa Itä-Suomen yliopistolla, Yliopistonkatu 7, pohditaan mitä sivistys on tänä päivänä. Keskustelussa noussee esille vahvasti myös koulutuksen ja kulttuurin tila.

Professori Maria Lähteenmäki käy lävitse keskustelun johdantona sivistystyön sadan vuoden kaaren. Hengenpimeyttä vastaan -sanonta tulee professori ja ministeri Väinö Voionmaalta sadan vuoden takaa. Voionmaa oli sivistysliikkeen käynnistäjiä tuolloin.

Keskustelussa ovat mukana kulttuurijohtaja Sari Kaasinen sekä diakoniajohtaja ja TSL:n puheenjohtaja Ilkka Kantola. Tilaisuuden moderaattorina on dosentti Tapio Bergholm.

Sata vuotta täyttävä Työväen Sivistysliitto TSL on järjestänyt pitkin juhlavuottaan eri paikkakunnilla vastaavanlaisia #sivistysliike hengenpimeyttä vastaan -keskusteluja sivistyksestä. Tilaisuus käynnistyy satavuotiskahvilla klo 17.30 alkaen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Merja Leskinen, 040-5673208, merja.leskinen@tsl.fi.