#Sivistysliike hengenpimeyttä vastaan - Sivistystyön merkitys sisällissodan jälkeen ja nyky-Suomessa

#Sivistysliike hengenpimeyttä vastaan - Sivistystyön merkitys sisällissodan jälkeen ja nyky-Suomessa

Kutsu. Julkaistu: 20.02.2019, 12:52
 

Sivistystyön merkitys sisällissodan jälkeen ja nyky-Suomessa -seminaari järjestetään 26.2.2019 klo 17–19 Paasitornissa Helsingissä. Tilaisuuden järjestävät Työväen Sivistysliitto, Työväen Arkisto, Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura ja TSL:n Helsingin opintojärjestö. 

Professori Maria Lähteenmäki alustaa sivistysliikkeen suurmiehen Väinö Voionmaan ajattelusta. Professori Kari Enqvist, tutkija Elina Hakoniemi, sivistysvaliokunnan jäsen ja kansanedustaja Pilvi Torsti keskustelevat tämän päivän sivistyksestä. Moderaattorina on toimittaja Ville Blåfield. Tilaisuuden avaa järjestäjien puolesta Työväen Arkiston johtaja Petri Tanskanen. 

Professori ja ministeri Väinö Voionmaa syntyi Jyväskylässä 150 vuotta sitten. Vuonna 2019 Työväen Arkisto täyttää 110 vuotta ja Työväen Sivistysliitto 100 vuotta. TSL on julkaissut toimittaja Ville Blåfieldin kirjoittaman Hengenpimeyttä vastaan, Puheenvuoroja sivistyksestä -juhlajulkaisun, jonka pohjalta järjestetään yleisölle avoimia keskustelutilaisuuksia Jyväskylässä, Tampereella, Helsingissä ja Turussa.

Median edustajat ovat tilaisuuteen lämpimästi tervetulleita. Tilaisuus striimataan ja sitä voi katsoa osoitteessa https://aikamerkki.org/live/. Paasitornin tilaisuus käynnistyy kahvitarjoilulla klo 16.30.

Lisätietoja: TSL:n viestintäpäällikkö Merja Leskinen 040-5673208