Studia generalia: Työväenliike yhteiskunnallisena ja taloudellisena muutoksentekijänä

Tervetuloa työväenliikkeen yhteisen työn äärelle keskustelemaan, tunnistamaan ongelmia ja hakemaan ratkaisuja. Tarkoituksena on työväenliikkeen organisaatioiden asiantuntijoiden kanssa pohtia tutkimuksiin pohjaten työväenliikkeen tilaa ja mitä haluamme olla tulevaisuudessa.

Käymme toistemme kanssa dialogia ja vahvistumme. Miten ihmiset voivat luottaa tulevaisuuteen, kun toimialoja katoaa ja ilmastonmuutos muuttaa ympäristöämme ja elintapojamme? Mitä tapahtuu työlle ja sivistykselle ammattien sisällön ja teknologian muuttuessa? Kuinka eriarvoisuuskehitys vaikuttaa vaikuttamismahdollisuuksiimme? Millainen on tulevaisuuden työntekijä?

Studia generalia -sarja on suunnattu erityisesti työväenliikkeen asiantuntijoille. Tilaisuudet ovat avoimia.

Tilaisuudet striimataan.


1. Globaalit muutokset haastavat työelämää, 12.2.

Klo 14–15.30, yleisökeskustelu klo 16 saakka
Työväenliikkeen kirjasto, Sörnäisten rantatie 25A, Helsinki
Katso tilaisuuden tallenne YouTubessa: www.youtube.com/watch?v=YCS7R0jkIY0

Ekologisuus, kestävä kehitys ja oikeudenmukainen siirtymä. Alustajana professori Markku Ollikainen, Helsingin yliopisto. Kommentaattorit Pia Björkbacka, SAK ja Kati Ruohomäki, EK.
 

2. Teknologia ja muuttuva työ, 18.3.

Klo 14–15.30, yleisökeskustelu klo 16 saakka
Työväenliikkeen kirjasto, Sörnäisten rantatie 25A, Helsinki

Alustajana tutkija Merja Kauhanen, Labore. Kommentaattorit: Leena Pöntynen, Teknologiateollisuus, Heikki Ailisto, VTT, ja Maria Mäkynen, Ammattiliitto Pro
 

3. Eriarvoisuus ja kasvun hegemonia, 9.9.

Klo 14–15.30, yleisökeskustelu klo 16 saakka
Työväenliikkeen kirjasto, Sörnäisten rantatie 25A, Helsinki
Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella

Alustajana Anna Rajavuori, Kalevi Sorsa säätiö. Kommentaattorit: kansalaisaktivisti Thomas Wallgren ja Toni Juuti, Labore

Studia generalia -sarjan alustajat ja kommentaattorit ovat tutkijoita ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Järjestäjänä Työväen Akatemia, yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL, Työn ja talouden tutkimus LABORE ja Kalevi Sorsa -säätiö.