Tervetuloa Erkki Tuomiojan Suomi ja Nato -teoksen julkaisutilaisuuteen 7.2. klo 17

Suomi ja Nato -julkaisu on Erkki Tuomiojan harkittu puheenvuoro entistäkin ajankohtaisemmaksi nousseeseen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun. Tuomiojan pohdinta kiteytyy teoksen alaotsikossa; miksi Suomella pitää olla mahdollisuus hakea Naton jäseneksi ja miksi sitä mahdollisuutta ei nyt kannata käyttää.

– Huomattakoon sana ”nyt”. Se ei ennakoi sitä, että kantaa täytyisi tulevaisuudessa muuttaa, mutta korostaa sitä, että on aina seurattava aikaa ja tapahtumia ja osattava erottaa pysyvät ja muuttuvat asiat toisistaan, Tuomioja painottaa.

Hän jatkaa, että muuttuvia asioita seuraamme koko ajan reaaliajassa, mutta muuttumattomien asioiden kuten maantieteen ja historian ymmärtäminen saattaa jättää parantamisen varaa.

Suomi ja Nato -teoksen julkaisutilaisuus järjestetään Teams-tapahtumana verkossa ma 7.2. klo 17. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan su 6.2. klo 21 mennessä osoitteessa https://www.lyyti.in/Julktilaisuus_Suomi_ja_Nato.  

Julkaisutilaisuudessa omat kommenttinsa keskusteluun tuovat Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola, SDP:n 2. varapuheenjohtaja Ville Skinnari ja Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto.

Aktiivinen keskusteluun kannustaja

Tuomiojan kirjoittaman teoksen julkaisee Työväen Sivistysliitto TSL.

– Kirjoitus perustuu kypsään analyysiin ja syvään harkintaan. Se haastaa lukijaa ajattelemaan itse ja pakottaa lopulta ottamaan kantaa lukemaansa, TSL:n pääsihteeri Jouko Muuri summaa.

Muuri tähdentää, että TSL on aina ollut aktiivinen kansalaiskeskusteluun kannustaja ja tietoon ja tutkimukseen perustuvan tiedon jakaja. Suomi ja Nato -julkaisu jatkaa tätä perinnettä. 


Median edustajat voivat tilata teoksen etukäteen tutustuttavaksi embargolla. Tilauksen voi tehdä osoitteeseen viestinta@tsl.fi  pe 4.2. klo 10 mennessä. Materiaali toimitetaan tilanneille perjantaina klo 12.

Julkaisutilaisuus: Suomi ja Nato, Erkki Tuomioja
Aika: ma 7.2. klo 17–18
Paikka: Teams-tilaisuus verkossa
Ilmoittautuminen: su 6.2. klo 21 mennessä https://www.lyyti.in/Julktilaisuus_Suomi_ja_Nato

Lisätiedot
Minna Virolainen
viestinnän asiantuntija, Työväen Sivistysliitto TSL
minna.virolainen@tsl.fi, puh. 040 192 1465