TSL ja KSL tuovat Jyväskylän Talveen uusia lauluja

TSL ja KSL tuovat
JYVÄSKYLÄN TALVEEN UUSIA LAULUJA

Riimittelyn osaajat kohtaavat tänä vuonna Jyväskylän Talvessa. Työväen Sivistysliitto TSL ja KSL-opintokeskus järjestävät musiikkityöpajan 1.-2. helmikuuta 2020 Aalto-salissa. Työpajaa vetää tunnettu kuplettipoppari Jukka Takalo, jolla on kokemusta esiintymislavoilta ja koulutuspajoista. Työpajan osallistujat pääsevät esittämään työstämiään lauluja perjantaina 7. helmikuuta klo 19.30 alkaen ravintola Poppariin, Puistokatu 2-4. Myös Jukka Takalo esiintyy illan aikana.

Työpajan erityisteemana on yhteiskunnallisuus ja kantaaottavuus. Osallistujalta odotetaan, että hänellä on riimejä takataskussa ja halu ottaa kantaa musiikilla.

-       Haluamme rohkaista ihmisiä tuomaan pöytälaatikosta omia biisejä muiden kuultavaksi, TSL:n tuottaja Tuomas Finne sanoo.

TSL ja KSL olivat myös viime vuonna Jyväskylän Talvessa mukana osajärjestäjinä. Ravintola Popparissa järjestettiin suosittu Laulu ottaa kantaa -klubi, jossa esiintyivät MC Kajo sekä Paleface ja Laulava Unioni.

Tänä vuonna TSL ja KSL tuovat uuden elementin eli musiikkityöpajan Jyväskylän Talveen. Työpaja on herättänyt suurta kiinnostusta ja tulijoita olisi ollut tuplasti enemmän. Viikonlopun aikana 15 valittua osallistujaa työstää laulunsa sanoituksen ja sävelmän valmiiksi alusta loppuun. Osallistujan ei tarvitse olla musiikin ammattilainen tai pitkään harrastanut tekijä. Pääasia on innostus musiikkiin ja sen tekemiseen riittää.

-       Pääasia on, että osallistujat saavat mahdollisuuden tuoda esiin oman mielipiteensä laulun voimalla, kulttuurituottaja Jutta Lithovius KSL-opintokeskuksesta sanoo.

Klubille on vapaa pääsy. Työpajan ja klubin tuottavat Työväen Sivistysliitto TSL ja KSL-opintokeskus. Klubi on osa Jyväskylän Talvea sekä Laulu ottaa kantaa -yhteistyöverkostoa, joka ylläpitää www.lauluottaakantaa.fi -portaalia, järjestää työpajoja ja jatkaa kantaaottavan musiikin genrea. Klubi on myös facebookissa.

Lisätietoja Tuomas Finne 050-3740315 ja Jutta Lithovius 040-0308509.