TSL on valinnut vetäjät FutureFit-koulutusohjelmaan

TSL toteuttaa englantilaisen Nesta-innovaatiosäätiön, SAK:n, eräiden ammattiliittojen sekä Demos Helsingin kanssa vuoden 2020 loppuun asti kestävän, FutureFit-nimisen koulutusohjelman, joka suunnataan henkilöstökoulutuksena digitaalisen työn murroksen kohteena oleville työpaikoille. Koulutusohjelma toteutetaan 30-35 työpaikalla ja 14 opetustunnin mittaisena kokonaisuutena kussakin yrityksessä.

Koulutusohjelmassa aloittavat 1.10.2019 alkaen projektipäällikköinä Kim Katainen ja Janne Laulumaa. Katainen on toiminut it-yrittäjänä ja Laulumaa Telestellä pääluottamusmiehenä.

Ohjelmaan osallistuvat maat ovat Belgia, Hollanti, Ruotsi, Tanska ja Suomi. Kustakin maasta mukana on sekä koulutuksen toteuttava oppilaitos, että ohjelman tuloksia tutkiva kumppani. Koulutusohjelman kick-off -tilaisuus järjestetään marraskuussa Suomessa.

Projektipäälliköt suunnittelevat koulutusohjelman suomalaisen version sisällöt. Ne pohjautuvat EU:n määrittelemiin viiden eri osa-alueen digitaalisen osaamisen avainsisältöihin.

Koulutusohjelman rahoituksen Nesta -säätiölle on myöntänyt Googlen yhteiskunnallinen säätiö Google.org. Tästä rahoituksesta TSL saa osuuden Suomen koulutusohjelman toteuttamiseksi. Osallistujille ja yrityksille koulutus on maksuton. Lisätietoja TSL:n pääsihteeri Jouko Muuri 040-553 9565, Kim Katainen 045 2507080 ja Janne Laulumaa 040 5906878.