Työväenkirjallisuuden päivässä näkökulmana aatteet ja ihanteet

Tänä vuonna Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään poikkeuksellisesti vain verkkotapahtumana lauantaina 4.9.2021 klo 11–18. Teema on Aatteet, liikkeet & ihanteet. TSL osallistuu tapahtuman järjestämiseen tänäkin vuonna. 

Tapahtumassa keskustellaan kansalaistoiminnasta ja sen tulevaisuudesta sekä niistä maailmankatsomuksista, ihanteista ja utopioista, jotka ovat tämän toiminnan perusta. Mikä saa ihmiset liikkeelle toimimaan yhdessä paremman maailman puolesta? Mistä kumpuavat ne ihanteet, utopiat ja maailmankatsomukset, joiden varaan yhteiskunnalliset liikkeet rakentuvat? 

Ohjelman avaa presidentti Tarja Halosen haastattelu Katri Merikallion teoksen Tarja Halonen – Erään aktivistin tarina pohjalta. Erkki Tuomioja pohtii haastattelussa maailman kohtalonkysymyksiä ja pelastuskeinoja. Olli LöyttyElina Hirvonen ja Susinukke Kosola keskustelevat kevään kohuaiheesta eli nationalismista ja rasismista kirjallisuuden kentällä Suomessa. Ohjelma päättyy Ruotsin työväenkirjallisuutta käsittelevään osioon, jonka aikana kuullaan luentoja ja paneelikeskustelu. Vieraina ovat Beata HanssonAnneli Jordahl, Rasmus Landström ja Sabine Forsblom.

Tutustu tarkempaan ohjelmaan Työväenkirjallisuuden päivän sivuilla. 

Ohjelma on kaikille avoin, ja se striimataan verkkoon. Voit seurata ohjelmaa Työväenkirjallisuuden päivän Facebook-sivulta tai Työväenmuseo Werstaan YouTube-kanavalta.