Ville Blåfieldin kirja Hengenpimeyttä vastaan, Puheenvuoroja sivistyksestä, julkistamistilaisuus 5.2.2019

Tiedote 25.1.2019

Tervetuloa Hengenpimeyttä vastaan, Puheenvuoroja sivistyksestä -teoksen julkistamistilaisuuteen 5. helmikuuta 2019 klo 11.30-13 Kansalaisinfoon, Pikkuparlamenttiin, Arkadiankatu 3, Helsinki.

klo 11.30 Kahvitarjoilu, kirjan kirjoittaja Ville Blåfield tavattavissa

klo 12 Avauspuheenvuoro, kansanedustaja ja TSL:n puheenjohtaja Ilkka Kantola

Teoksen esittely, toimittaja ja viestintäasiantuntija Ville Blåfield, kommenttipuheenvuoro dosentti Tapio Bergholm.

Sivistyksen pääperusteisiin kuuluvat sivistys ja äly, tunne ja siveys, mutta ei ole olemassa eri älyä ja eri tietoa yläluokkaa ja alaluokkaa varten, näin totesi professori ja ministeri Väinö Voionmaa, jonka aloitteesta perustettiin Työväen Sivistysliitto vuonna 1919 sisällissodan jälkeen. Voionmaan syntymästä tulee kuluneeksi 150 vuotta 12.2.2019.

Hengenpimeyttä vastaan, Puheenvuoroja sivistyksestä -kirja luo katsauksen suomalaisen työväensivistystyön historiaan ja sivistysdebatin nykypäivään. Tutkijat, poliitikot, taiteilijat ja yhteiskunnalliset ajattelijat Kari Enqvististä Koko Hubaraan, Ronja Salmesta Eero Ojaseen, Tuomas Nevanlinnasta Anu Koivuseen ja Palefacesta Erkki Tuomiojaan esittävät poleemisia näkemyksiä sivistystyön tilasta ja sivistyksen merkityksestä. Kirjan kustantaja on Edita Publishing Oy, julkaisija Työväen Sivistysliitto TSL.