Virtuaalivappu työväenliikkeen hengessä

Tänä vuonna vappua juhlitaan poikkeuksellisesti etänä, mutta hyvästä ohjelmasta ei silti ole pulaa, eikä vailla työväenlauluja tarvitse olla tänäkään vuonna. Työväen Sivistysliitto TSL järjestää työväenliikkeen hengessä kaksi erillistä virtuaalitapahtumaa vappuaattona 30.4.2020.

Laulusta alkaa vappu, joten TSL kutsuu laulamaan työväenlauluja ja rakkauslauluja yhdessä Monna Kamun ja Jarmo Julkusen kanssa klo 12.00. Kuulemme muun muassa laulut Kenen joukoissa seisot ja Kisällittäret. Kappalelista julkaistaan keskiviikkona 29.4. Voit katsella, kuunnella ja laulaa mukana koko viikonlopun ajan joko YouTubessa tai Facebook-tapahtuman sivulla. Tapahtuman keskusteluun voi jakaa tunnelmia omasta laulutuokiosta tai kertoa muistoja menneiden vappujen lauluhetkistä. Tapahtuman tuottavat TSL ja KSL-opintokeskus, ja se on osa Laulu ottaa kantaa -verkostoa.

Vappuaaton vietto jatkuu Työväen Sivistysliiton ja Aikamerkki-verkkojulkaisun vappulivellä. Suora lähetys TSL:n studiolta Hakaniemestä alkaa klo 17.00. Lähetyksessä kuullaan presidentti Tarja Halosen ajatuksia sivistyksestä ja musiikkia kisällilauluryhmä Rajamäen Pojilta, jonka perustamisesta on tänä vuonna kulunut 100 vuotta. Yhtyeessä musisoivat Juha Hostikka (laulu), Palefacena tunnettu Karri Miettinen (laulu), Niko Kumpuvaara (haitari), Jarmo Julkunen (banjo), Ville Herrala (basso) ja Anssi Nykänen (rummut). Tapahtuma on nähtävissä suorana TSL:n Facebook-sivulla ja Vimeossa.

"Jos heikko ei luota voimiinsa
se ei ole luonnotonta,
mutta heikoilla on silti voimansa,
se on se, että heitä on monta."

Lisätietoja:
tuottaja Tuomas Finne
tuomas.finne@tsl.fi
050 374 0315