Uraohjausta työpaikalla – jatkuva oppiminen tukena työn murroksessa

Yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset synnyttävät tarvetta henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja työuran aikainen oppimisen merkitys kasvaa koko ajan.

Syksyllä alkaneen hankkeen toiminnalla tuetaan uusmaalaisten pk-yritysten henkilöstön osaamisen kehittämistä. Yrityksille tarjotaan kartoitus- ja ennakointipalveluja sekä mahdollisuus kouluttaa yritykseen työuraohjaaja ylläpitämään henkilöstön osaamisen kehittämistä ja ennakointikulttuuria. Hankkeen aikana palvelut ovat tarjotaan veloituksetta.

Uraohjausta työpaikalla on Työväen Sivistysliiton, Tampereen ammattikorkeakoulun sekä Careerian yhteishanke. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. 

Hankkeen rahoittajien logot eli Euroopan ssosiaalirahastu, Vipuvoimaa EU:lta ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Ennakointifoorumit verkossa

Työskentely starttaa verkossa järjestettävillä ennakointifoorumeilla 20.10. ja 4.11. Tule kuulemaan ja keskustelemaan, miten henkilöstön osaamistarpeen tunnistaa ajoissa ja miten ennakoida oman toimialan muutoksia. Tutustu webinaarien ohjelmaan, valitse itsellesi sopivin ja ilmoittaudu mukaan tapahtuma-sivulla.

Näkökulma

» Osaamisen kehittäminen on sekä työnantajan että työntekijän etu. Oppia on kartutettava työuran aikana ja työelämälähtöisesti. Tämä vaatimus ei koske pelkästään toimihenkilöitä tai asiantuntijoita vaan koko organisaatiota, toteaa Uraohjausta työpaikalla -hanketta luotsaava Ilkka Vuorikuru. Lue Näkökulma Aikamerkistä: Osaamisvaje estää kasvun.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää: