Uraohjausta työpaikalla -hankkeessa työstetään pk-yrityksille keinoja ennakoida muutoksia, tunnistaa muuttuvia osaamistarpeita ja pitää työntekijöiden osaaminen ajan tasalla.

Hankkeen toiminta kohdistuu pk-yrityksiin Uudellamaalla. Erityisesti tavoitellaan yrityksiä, joissa on käynnissä tai tulossa muutoksia tai joissa halutaan valmistautua tuleviin muutoksiin. Syyt muutoksiin ja muutostarpeet voivat olla erilaisia:

  • työn murrokseen eli työn tekemiseen liittyvät muutokset
  • yrityksen toimialaan tai toimintaympäristöön liittyvät muutokset
  • yrityksen sisäiset muutokset

Tutustu hankkeen palveluihin yrityksille

 

Kehitystyötä yhdessä yritysten kanssa

Kehitystyötä yhdessä yritysten kanssa tekevät Careeria ja Tampereen ammattikorkeakoulu, hanketta luotsaa TSL.

– Osaamisen kehittäminen ei sinänsä ole uusi asia. Yritykset ovat aina pyrkineet ennakoimaan omaa alaansa. Hankkeemme pyrkii kuitenkin tuomaan suunnitelmallisen tavan toimia, jossa koulutuksen tarjoaja, työnantaja ja henkilöstö tekevät tiivistä yhteistyötä, toteaa hankepäällikkö Ilkka Vuorikuru.

Tutustu hankkeen toteuttajiin
 

Elinikäinen oppiminen ja työelämä

Työelämällä on olennainen rooli tärkeiden taitojen oppimisessa, kertoo johtava asiantuntija Milma Arola Sitran elinikäisen oppimisen kyselyn tuloksista. Entä miten työelämässä opitaan? Video on ote Arolan esityksestä Työelämä muuttuu – entä osaaminen?  Ennakointifoorumissa 4.11.2020.


Uraohjausta työpaikalla -hanke käynnistyi elokuussa 2020 ja syksyn aikana järjestettiin kaksi uusmaalaisille pk-yrityksille suunnattua ennakointifoorumia. Webinaareja ja yritysfoorumeja järjestetään hankkeessa jatkossakin, lisäksi yrityksille on tarjolla muun muassa kahvitaukoinfoja.

Seuraa hankkeen toimintaa ja osallistu keskusteluun Facebookissa
www.facebook.com/uraohjaustatyopaikalla
#uraohjaustatyopaikalla #osaaminenajantasalle
 

Kiinnostuitko?

Lähetä viesti sähköisellä lomakkeella tai ota yhteyttä
Ilkka Vuorikuru, hankepäällikkö, TSL
Ilkka.vuorikuru@tsl.fi, puh. 040 457 0734

Uraohjausta työpaikalla -hanke on kaksivuotinen ja sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.