Äänimerkki-podcast: Laulamalla kohti uusia ulottuvuuksia

Jos podcastin kuuntelu ei onnistu yllä olevasta upotuksesta, voit kuunnella jakson myös Anchor-palvelussa.
Podcast-jakson tekstiversio.

Millä eri tavoin ääni, keho ja laulaminen ovat yhteydessä toisiinsa? Entä millaiset aiheet muodostuivat keväällä 2023 perustetun kantaaottavan kuoron yhteisiksi teemoiksi ja miksi? 

Äänimerkin haastattelussa vuoden 2023 Laulu ottaa kantaa -kuorotyöpajan ohjaaja, äänitaiteilija ja laulu- ja jouhikkoperinteen taitaja, Outi Pulkkinen ja kantaaottavaan kuorotyöpajaan osallistuva Maija Saksman keskustelevat muun muassa oman äänen etsimisestä, äänen, kehon ja laulun yhteydestä sekä kantaaottavuudesta ja yhteisöllisyydestä kuorotoiminnassa. 

Keskustelijat: Outi Pulkkinen, Maija Saksman, TSL:n kulttuurituottaja Jaakko Suni sekä KSL:n kulttuurituottaja Riina Näsi.

Laulu ottaa kantaa -kuoron teoksen ensiesitys oli Vaasan kuorofestivaaleilla 19.5. Kuoron  esityksen pääsee näkemään vielä

  • su 28.5. klo 14.30, Maailma kylässä -festivaali, Katutaidealue
  • ti 30.5. klo 18.30, Oodi, Helsinki

Lue myös Aikamerkin juttu kuorotyöpajasta: Kantaaottavaa kuoroa yhdistää yhteinen huoli ilmastosta ja jaksamisesta

Äänimerkki on Työväen Sivistysliiton podcast, jossa keskustellaan monipuolisesti oppimiseen ja osaamiseen, työelämään, yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen, kulttuuriin sekä osallisuuteen liittyvistä aiheista. Podcast-jaksot julkaistaan TSL:n verkkosivujen ajankohtaisissa, mutta ne ovat kuunneltavissa maksutta myös käytetyimmissä suoratoistopalveluissa (Spotify, iTunes).