OSSI auttaa – uusi peli osaamisen tunnistamiseen

Uusi innovatiivinen ja interaktiivinen OSSI-peli julkistetaan 2. lokakuuta klo 12-16 Päivälehden museossa, Ludviginkatu 2-4, Helsinki. OSSI-peli on suunniteltu ikääntyviä työntekijöitä varten. Peli auttaa heitä tunnistamaan omia taitojaan ja kehittämistarpeita.

Pelissä on erilaisia kortteja, joissa on selkeät ohjeet taitojen tunnistamiseksi ja arvioimiseksi. Siinä voi tehdä omia muistiinpanoja, suunnitella toimintasuunnitelmaa taitojen kehittämiseksi ja kirjata edistymisensä. Peliä voi käyttää yksin, tai vertaisohjaajan opastamana.

OSSI-peli on kehitetty Mid-Life Skills Review Project -hankkeessa, jossa Suomesta on mukana Työväen Sivistysliitto TSL. Hankkeen tarkoituksena on ikääntyvien työntekijöiden tukeminen työn murroksessa. Kohderyhmänä ovat erityisesti 50 vuotta täyttäneet työntekijät.

Nuorena hankitut taidot vanhenevat, jos niitä ei työn ohessa pysty ylläpitämään ja kehittämään. Ikääntyvien motivointi onnistuu parhaiten kytkemällä oppiminen työtehtäviin tai muuten aitoon tarpeeseen. Näin opittuja taitoja tulee myös käytettyä ja pidettyä yllä.

Mid-Life Skills Review Project -hanketta rahoittaa Erasmus+ -ohjelma, ja siinä on mukana suomen ohella kumppaneita Britanniasta, Italiasta, Saksasta, Ranskasta ja Espanjasta. OSSI-peli on siten käytettävissä kuudella eri kielellä. Suomenkielisen pelin julkistaminen on 2.10.2019 Helsingissä.

OSSI-peli on hyvä työkalu ikääntyville työntekijöille, mutta se on suunniteltu siten, että se sopii myös kaiken ikäisille. Peli toimii, kun harkinnassa on työpaikan vaihtaminen tai ylennys, kurssi, kouluttautuminen tai vapaaehtoistyö.

Lisätietoja koulutusjohtaja Katri Söder 040 773 9303 tai katri.soder@tsl.fi. Lue myös aiheesta Söderin blogi.