Kansainväliset kumppanit tutustuivat maahanmuuttajien työllistymisvalmiuksien edistämiseen Suomessa

11.11.2019 - hankepäällikkö ja koulutussuunnittelija Lilli Rasilainen & hankeviestintäassistentti Heli Katainen

Maahan muuttaneiden työllistymisessä on yhteisiä haasteita Euroopassa. Lokakuun alussa kansainväliset kumppanimme Ruotsista ja Belgiasta saapuivat Helsinkiin ja Tampereelle tutustumaan maahanmuuttoon Suomessa, Ote työhön -hankkeen toimintaan sekä JHL:n maahanmuuttajille suunnattuun toimintaan.

>> Lue lisää

Osaamisella pidempiä työuria

06.09.2019 - Katri Söder, koulutusjohtaja, rehtori, YTM

OSSI on osaamisen arviointipeli. Sen avulla voi tunnistaa omia osaamisalueita ja löytää kehittämistarpeita.

>> Lue lisää

Kulttuurien välinen osaaminen lähtee oman kulttuurin tiedostamisesta

08.08.2019 - Marja Koskela, kulttuurien välisen vuorovaikutuksen koulutussuunnittelija ja kouluttaja (Koti Hyvinkäällä -hanke, jonka tavoitteena on kolmannen sektorin toimijoiden aktivointi monikulttuuriseen työhön)

Maailman tiivistyessä moninaisten työntekijöiden kirjo on kaikkien työyhteisöjen arkea. Hyvät (kulttuurien väliset) vuorovaikutustaidot kuuluvat olennaisena osana nykypäivän ja tulevaisuuden ammatilliseen osaamiseen.

>> Lue lisää

Ay-pedagogiikka - mitä se on?

10.06.2019 - Pipsa Härkönen, koulutussuunnittelija, sosiaalipsykologi YTM, TRO, AmO, työnohjaaja STOry

A niin kuin arvostava ja Y niin kuin yhteistyöhön ja yhdessä oppimiseen perustuva. Sitä on AY-pedagogiikka parhaimmillaan. Ay-pedagogiikka on oppijalähtöistä: oppijan oppimistarve, tavoitteet ja tilanne on lähtökohta. Kouluttajana olen niiden palveluksessa. Minun ei tule huseerata besserwisserinä tiedonjakajana ja olla ensisijaisesti itse esillä, vaan auttaa oppijoita esiin ja kukoistamaan.

>> Lue lisää

Tutustumassa maahanmuuttajia voimaannuttavaan ja työllistävään toimintaan Pohjois-Ruotsissa

27.05.2019 - hankepäällikkö ja koulutussuunnittelija Lilli Rasilainen & hankeviestintäassistentti Heli Katainen

Vietimme toukokuussa viikon Pohjois-Ruotsissa tutustuen Piteån ja Bodenin maahanmuuttajia voimaannuttaviin ja työllistäviin hyviin käytäntöihin ja menetelmiin. Jos uudelle tulijalle tarjotaan alkuvaiheen kotoutumiseen riittävä tuki, hän pääsee ripeämmin ja varmemmin polullaan eteenpäin. Silloin hänellä on paremmat valmiudet tulla osaksi uutta työyhteisöä ja yhteiskuntaa. 

>> Lue lisää