Löydä polkusi -hankkeessa vahvistetaan nuorten ammatti-identiteettiä

Löydä polkusi -hankkeen kohderyhmänä ovat 16–25-vuotiaat ammattiin opiskelevat, opintoihin hakeutuvat ja työelämään siirtyvät nuoret Etelä-Karjalassa. Hanke kehittää ja vahvistaa nuorten ammatillista identiteettiä sekä tukee koulutuspolulla etenemistä ja työelämään siirtymistä.

Ohjauksen lisäksi hankkeessa kehitetään ja ohjataan nuorten vertaistukitoimintaa. Vertaistuki auttaa nuoria oman ammatillisen identiteetin löytämisessä ja tukee työelämään liittyvää toimijuutta sekä lisää ymmärrystä ammatillisesta vaikuttamisesta. Se auttaa myös tunnistamaan voimavaroja ja potentiaalia osana yhteisöä.

Hankkeessa toimitaan pääosin digiympäristössä ja etäyhteyksillä. Tukea, ohjausta ja tehtäviä varten rakennetaan verkkoympäristö, jonka alustana hyödynnetään Howspace-yhteisöalustaa. Työskentely tukee tältä osin myös nuorten opinnoissa ja työelämässä tarvittavia digi- ja viestintätaitoja.

Osana kehitystyötä Löydä polkusi -hanke koordinoi alueen oppilaitosten ja eri toimijoiden yhteistyötä ja tukee niiden verkostoitumista.

Pysy ajan tasalla ja osallistu keskusteluun
Facebookissa: www.facebook.com/loydapolkusi
Instagramissa: @loydapolkusi

Kuuntele Löydä polkusi -hankkeen tekemät podcast-jaksot

Jos podcastin kuuntelu ei onnistu yllä olevasta upotuksesta, voit kuunnella jakson myös Anchor-palvelussa. Ensimmäisen jakson tekstiversio. Toisen jakson tekstiversio.

Hankkeen päätoteuttaja on Työväen Sivistysliitto TSL. Sidosryhmäkumppaneita ovat Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, Saimaan ammattiopisto Sampo, STEP-koulutus Ruokolahti sekä Lappeenrannan ja Imatran Ohjaamot. 

Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke on käynnissä 1.4.2021–31.8.2022.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!