Mediataitopäivät 2022

Ajankohta -

Kurssipaikka
  • Hakaniemi, Helsinki
Hinta

Teollisuusliitto maksaa jäsenilleen koulutuksen, ohjelmaan merkityt ruokailut ja
ulkopaikkakuntalaisille majoituksen kahden hengen huoneissa.

Teollisuusliitto ja TSL eivät korvaa matkakuluja, lähesty tarpeen mukaan omaa
ammattiosastoasi mahdollisissa matkakustannuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Mediataitopäivät 2022

Opiskellaan yhdessä vaikuttavaa someviestintää eri kanavissa. Vai voiko duunarivaikuttamista lisätä somella? Tule mediataitopäiville innostumaan ja tekemään itse somejulkaisuja. 

Mediataitopäivät on tarkoitettu työssä tai työmarkkinoiden käytössä oleville Teollisuusliiton jäsenille. Mediataitopäiville valitaan 30 osallistujaa. Valinnan tulokset ilmoitetaan kaikille viimeistään 15.9.2022.

Koulutuksen suorittaneet saavat halutessaan yhden opintopisteen.

Työpajat

Työskentely tapahtuu viidessä eri työpajassa. Jokainen valitsee kaksi työpajaa, joissa työskentelee viikonlopun aikana.

1.    TikTok
kouluttaja: Liisa Siitonen
TikTok on lyhyisiin videoihin perustuva alusta, jota käyttää maailmanlaajuisesti yli miljardi ihmistä. TikTokilla voit tavoittaa nuorta kohderyhmää, heitä kiinnostavalla tavalla. Työpajassa opetellaan TikTokin perusteet, kuinka löytää sisältöä, suosittua musiikkia tai efektejä, kuinka kommentoida tai jakaa sisältöjä ja kuinka löytää juuri nyt kuumat trendit! Työpajassa harjoitellaan Tiktok-videoiden tekoa ja tutustutaan eri toimintoihin. 

2.    Facebook
kouluttajat: Jussi-Pekka Ahonen ja Iida Viljanen 
Sosiaalisen median käyttö lisääntyy ja Facebook on edelleen somekanavista suosituin. Erilaisten sivujen ja ryhmien lisäksi stoorit ja erityisesti Facebook-livet kasvattavat suosiotaan helppoudellaan ja tavoittavuudellaan. Työpajassa tutustutaan Facebookin monipuolisiin mahdollisuuksiin viestinlevittäjänä.

3.    Kuva somevaikuttajan työkalupakissa
kouluttaja: Raimo Oksanen
Kuva kertoo tunnetusti enemmän kuin sanat ja hyvä kuva kertoo vieläkin enemmän. Valokuvapajassa opitaan, kuinka kuvasta saadaan vaikuttava pienillä kuvausteknisillä ja ilmaisullisilla keinoilla. Kuvia parannellaan ja muokataan sekä kännykän omalla ohjelmalla että ilmaisen Canva-julkaisuohjelman ominaisuuksilla. Teemme kuvista meemejä lisäämällä valokuvaan tekstejä, grafiikkaa ja tehosteita. Työpajassa tehdään myös lyhyitä videoita still-kuvista.

4.    Instagram
kouluttaja: Julia Nurmi
Inspiroidu Instagramista! Saat selkeitä ohjeita ja vinkkejä siihen, miten herätellä ihmisiä seuraamaan omaa tiliä. Opit uusia tapoja hyödyntää Instagramia viestinnässä ja pääset kokeilemaan opittuja asioita välittömästi käytännössä. Instagram kehittyy koko ajan, ja huomioimme koulutuksessa uusimmat muutokset.

5.    Podcast
kouluttaja: Jaakko Suni
Jokainen voi oppia tekemään podcastin ja julkaista sen verkossa. Podcastit ovat verkossa julkaistuja äänitiedostoja, joita voi kuunnella niin älypuhelimella kuin tietokoneellakin. Podcasteja tekevät yksittäiset ihmiset ja suuret mediatalot, ja aiheena voi olla melkein mikä tahansa elämän osa-alue. Tässä työpajassa opiskellaan oman podcastin suunnittelua, äänittämistä ja julkaisua.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 13.9.2022 tästä.