Äänimerkki-podcast: Uskoa omiin kykyihin

Jos podcastin kuuntelu ei onnistu yllä olevasta upotuksesta, voit kuunnella jakson myös Anchor-palvelussa. Podcast-jakson tekstiversio.

Millaisia tuloksia eri hankkeiden perustaitokoulutuksissa on saatu ja miten näihin tuloksiin päästiin? Entä miten osallistujat ovat kokeneet opinnot ja niiden vaikutukset omaan elämäntilanteeseensa?

Koulutuspäällikkö Inari Juntumaa keskustelee Oma polku -hanketta vetäneen koulutussuunnittelija Säde Tahvanaisen ja Osaamisen ohjaksissa -hanketta vetäneen koulutussuunnittelija Pinja Kuusenahon kanssa aikuisten perustaitokoulutushankkeiden vaikuttavuudesta.

– On mukavaa, että opettajat ovat meidän kanssa siellä pahvilaatikon pohjalla, eikä ne istu siellä laatikon päällä meitä ohjaamassa ikään kuin muiden yläpuolelta, kertoi palautteena yksi koulutukseen osallistuja.

Pinja Kuusenahon podcastissa mainitsema Oppimisen ohjaaminen -malli löytyy TSL:n materiaalipankista. Malliin on koottu aikuisopiskelijoiden oppimisen ohjaamiseen liittyviä tekoja, tavoitteita ja tunteita kuuden viikon koulutuksen aikana. Matka alkaa opiskelijoiden kontaktoinnista ja päättyy palautteen keräämiseen. Oppimisen ohjaaminen -malli on vapaasti hyödynnettävissä, mutta pdf-materiaalia ei saa muokata.

Podcast-jaksot julkaistaan TSL:n verkkosivujen ajankohtaisissa, mutta ne ovat kuunneltavissa maksutta myös käytetyimmissä suoratoistopalveluissa (Spotify, iTunes).

Lue TSL-blogi: Koulutus rohkaisi jatkamaan omassa työssä
Minna Huopainen osallistui Osaamisen ohjaksissa -perustaitokurssille  keväällä 2022. Hän kertoo saaneensa kurssilla onnistumisen kokemuksia. Minna huomasi myös, että oli aivan suotta ollut epäilevä ja vaatimaton oman oppimisensa suhteen.