Nordenskolan

Tervetuloa mukaan pohjoismaiseen porukkaan oppimaan ja verkostoitumaan.

Nordenskolan on suunnattu poliittisessa tai ammattiyhdistystoiminnassa mukana oleville tai siitä kiinnostuneille alle 35-vuotiaille.

Koulutus tarjoaa tietoa pohjoismaisesta mallista ja työkaluja tiedon hyödyntämiseen käytännön politiikassa ja vaikuttamisessa. Lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä Pohjoismaissa että Suomessa. Koulutus on siihen valituille henkilöille maksuton, mutta maksaa lähettävälle organisaatiolle n. 2 000 € + matkat.

Pohjoismainen malli, mistä kaikesta on kyse? SAMAK: Pohjoismainen malli 6 minuutissa
Lue Aikamerkin juttu Nordenskolanissa rakennetaan verkostoja yli maarajojen (25.5.2023)

Nordenskolan toteutetaan yhteistyössä Pohjoismaisen työväenliikkeen yhteistyökomitea SAMAKin ja pohjoismaisten sivistysjärjestöjen kanssa. Koulutus pohjautuu SAMAKin tuottamaan NordMod2030-raporttiin.
 

Nordenskolan 2023–2024

Ohjelma

  1. lähitapaaminen: 8.–10.11.2023 Suomessa (tapaamisen kesto tarkentuu 2- tai 3-päiväiseksi myöhemmin)
  2. verkkotapaaminen joulukuussa 2023 (Teams)
  3. lähitapaaminen keväällä Tanskassa

Koulutus koostuu kolmesta kurssiosiosta sekä välitehtävistä ja verkkoseminaareista, jotka ajoittuvat ajalle joulukuu 2023 - huhtikuu 2024. Koulutukseen osallistuminen edellyttää osallistumista kaikkiin kokoontumisiin. Koulutuksessa ei ole tulkkausta suomen kielelle, vaan osallistujat käyttävät pääosin ruotsia tai muita skandinaavisia kieliä. Kurssin työskentelyyn voi kuitenkin osallistua myös englanniksi. Kouluttajina toimivat Stefan Svensson, Reijo Paananen ja Karin Bender. 
 

Haku

Osallistujat Nordenskolan 2023–2024 on valittu.

Lisätietoa Nordenskolanista
Lisätietoa SAMAKista

Ota yhteyttä ja kysy lisää: