Maailmanpolitiikan koulu

Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä ja kansainvälisestä toiminnasta?

Hae kansainvälisiin ilmiöihin keskittyvän koulutukseen, tule oppimaan!
Viidessä viikonloppuseminaarissa ja niiden välillä tapahtuvan omatoimisen työskentelyn myötä osallistujat perehtyvät syvällisesti kansainvälisen toiminnan perusteisiin ja sen eri muotoihin.

>> Lue lisää

Sosialidemokratia vapausaatteena -kirjoituskilpailu

Vapaus on solidaarisuuden ja tasa-arvon ohella yksi Ranskan vallankumouksen ihanteista, joiden saavuttamiseksi on rakennettu sosialidemokraattista yhteiskuntaa. Miten se toteutuu tänä päivänä?

Runo, tarina, essee... kirjoita oma näkemyksesi ja osallistu kilpailuun. Parhaat kirjoitukset julkaistaan ja palkitaan.
                                                                                                                          >> Lue lisää

Socialdemokratin som frihetsideal -skrivtävling

Frihet är vid sidan om solidariteten och jämlikheten ett av den franska revolutionens ideal, och för att uppnå dem har man byggt ett socialdemokratiskt samhälle. Hur är frihetsidealet i dag?

Dikter, berättelser, essäer… skriva dit synsätt till skrivtävling. De bästa texterna publiceras och belönas.
                                                                                                                       >> Läs mer

Reijo Frank - Vapauden viesti

Perinteisen työväenlaulun merkittävin veteraani Reijo Frank viettää 60-vuotistaiteilijajuhlaansa vuonna 2015. Kunnianosoituksena hänen pyyteettömälle ja arvokkaalle työlle on nyt julkaistu viiden CD:n kokoelma, jolle on koottu hänen kaikki tunnetuimmat ja unohtumattomimmat työväenlaulujen tulkintansa aina vuodesta 1969 alkaen.

>> Lue lisää ja tilaa omasi

29.8.2013

Keväällä järjestetyn Työ ja työttömyys -kirjoituskilpailun palkinnot jaettiin Tampereella Työväenkirjallisuuden päivässä 24.8. Kilpailun voitti turkulainen Marja Uimonen.

Uimosen novelli Päätön kuvaa virkamiesten toimia byrokraattisen virkakoneiston osasina. Absurdin novellin alussa päähenkilön, haluttujen säästötoimien noudattamiseen taipuvaisen viranomaisen, ruumis leikkautuu kahtia. Näin virkamies päätyy hoitamaan kahden työntekijän työt: pää tekee päätökset ja ruumis toimii asiakasvirran sisään- ja ulosheittäjänä. Tuomariston mukaan voittoisa novelli tuo mieleen useat maailmankirjallisuuden klassikot, kuten Gogolin, Kafkan ja Harmsin.

Marja Uimonen on eläkeläinen, jonka kirjoittamisharrastus on syntynyt kaunokirjallisuuden lukemisen seurauksena.

Kilpailussa jaettiin lisäksi neljä kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Jasper Kaarna, Tuukka Pääkkönen, nimimerkki Kulkuri sekä Minna Finstad ja Sari Salminen yhdessä kirjoittamallaan tekstillä.

Kirjoituskilpailun tuomaristoon kuuluivat kirjailijat ja kirjoittajaohjaajat Tommi Parkko ja Timo Sandberg sekä sosiologi ja työelämäntutkija Anu-Hanna Anttila.

Lue palkitut kirjoitukset täältä.

 
|
Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki p. 0207 457 600 © TSL - Tekninen toteutus Avoine Oy, Design hhoy.